ACTIVITEITEN VAN DE SWOGB


Nieuwe activiteiten

De SWOGB heeft diverse activiteiten in haar programma zitten. We sommen ze even op:

  • Bewegen met

MBvO, Fitness, Jeu des Boules, Koersbal, Yoga, Countrydansen en werelddansen/volksdans

  • Muziek

Muzieksalon en seniorenkoren

  • Uit op Zondag

Elke maand in de Symfonie, St Anna beide Boxmeer en de Pit Overloon.

 

  • Ontmoetingsactiviteiten

Biljarten, Kaarten, Creatieve bezigheden, Fietsen en wandelen

 

De activiteiten worden in meerdere plaatsen in de gemeente georganiseerd en verschillende activiteiten zijn onder begeleiding van een docent.

 

Maar tijden veranderen en de jongere senioren zijn vaak niet meer zo meegaand met alle activiteiten. Oudere senioren vinden het pakket nog prima maar dit alles leidt wel tot een verschraling van de deelnames. Dat is bijzonder jammer en treft natuurlijk direct de oudere generaties want het aantal deelnemers per activiteit vermindert. Helaas zijn enkele activiteiten daardoor al gestopt in enkele kernen. Dat is jammer.

 

Maar het betekent dat er nieuwe activiteiten ontplooid moeten worden. Dat is niet gemakkelijk maar wel een voorwaarde.

 

We denken aan wandelvoetbal (walking footbal) wat nu op beperkt gebied ontplooid wordt in Vierlingsbeek. Maar veel aanwas van activiteiten is er nog niet.

 

Daarom het verzoek om uit te kijken naar nieuwe activiteiten die op een grote deelname kunnen tellen. De SWOGB heeft geen toverhoed om nieuwe activiteiten uit de hoge hoed te toveren maar is afhankelijk van ideeën van onderaf. Ook zal er een beroep gedaan moeten worden op (sport) verenigingen die naast hun jeugd en volwassenen kijken naar inpasbaarheid van senioren.

 

Want Iedereen telt mee. 


Bij iedere activiteit staat een korte beschrijving van wat u kunt verwachten. Ook staan er de locaties en tijden vermeldt en de naam van de docent. Ook vind u er een aanmeldingsformulier. In de "richtlijnen deelnemers" staan de deelnemersbijdragen en een aantal administratieve zaken.

 

Als u geïnteresseerd bent kunt u naar de vermelde locatie gaan. Om te zien of u het leuk vind en ter kennismaking zijn de eerste 2 lessen gratis.

 

Als u zich definitief wilt aanmelden kunt u het aanmeldingsformulier invullen. Als u de mogelijkheid hebt om te scannen, dan kunt u het ingevulde formulier sturen naar: deeln.swogb@outlook.com. Op de betreffende locatie hebben ze ook dit formulier en kunt u het daar invullen.