Filmcyclus


Welzijn Ouderen Boxmeer biedt in samenwerking met Sociom │ Zin en Biblioplus vier keer per jaar een themafilm aan. De films worden aangeboden in De Weijer in Boxmeer.

 

Er word samen een film gekeken, over de film nagepraat en er is een mogelijkheid om samen te lunchen.

 

U kunt zich opgeven bij Sociom en op de activiteitenagenda staat vermeld wanneer er weer een film uit de filmcyclus vertoont wordt.


Film & Lunch Boxmeer biedt films met fijne gesprekken 

 

2023-2024

Binnenkort gaat Film & Lunch Boxmeer weer van start! Er zijn vier mooie films uitgekozen die zich uitstekend lenen om na afloop met elkaar over door te praten. 

 

De Film & Lunch bijeenkomsten beginnen met koffie of thee vanaf 9.30 uur in bibliotheek Boxmeer. De filmvertoning in de Theaterzaal van De Weijer start om 10.00 uur.

Na afloop van de film vindt er onder het genot van een broodje een gezamenlijk nabespreking plaats. Uiteraard is iedereen vrij om daar wel of niet aan deel te nemen. 

 

De data en films van het nieuwe seizoen zijn:

Vrijdag 3 november 2023: L’événement (2021). Het is 1963 en Anne is een veelbelovende student. Ze droomt ervan om na haar studies weg te trekken, maar dit valt in duigen als ze zwanger wordt. Haar tentamens komen almaar dichterbij en Anne besluit om het heft in eigen handen te nemen.

 

Vrijdag 8 december 2023: Sorry, we missed you (2019). Ricky Turner is een vader die met zijn nieuwe baan als pakketbezorger het hoofd boven water probeert te houden. Met zo'n bizarre werkdruk als die van Ricky, is het een kwestie van tijd voor het fout gaat - niet alleen op werk, maar in het hele gezin.

 

Vrijdag 5 januari 2024: Nowhere special (2020). John, een 35-jarige glazenwasser, heeft zijn leven gewijd aan het opvoeden van zijn vierjarige zoon, Michael, nadat de moeder van het kind hen kort na de bevalling heeft verlaten. Ze leven een simpel bestaan maar hebben een goede liefdevolle band

 

Vrijdag 2 februari 2024: Ballon (2018). Wanhopig om de Duitse Democratische Republiek te verlaten, bouwen de families Strelzyk en Wetzel in de zomer van 1979 een heteluchtballon om de grens met West-Duitsland over te steken.

 

Kaarten

Losse kaarten kosten €13,50. Een Passe Partout voor vier films kost €49,- In verband met de organisatie van de lunch is de deadline voor kaartverkoop de donderdag voor de vrijdag van de filmvertoning, 12.00 uur.

 

Kaartverkoop vindt plaats in de bibliotheken en online via www.biblioplus.nl. Let op: het is niet mogelijk op de dag zelf aan de balie kaarten te kopen.

 

Film & Lunch Boxmeer wordt georganiseerd door SOCIOM|ZIN, Stichting Welzijn Ouderen Boxmeer, De Weijer en BiblioPlus.

 

www.biblioplus.nl