Zangersvreugd Rijkevoort


 

In onderstaande stukje schrijft dirigente Els Thijssen over het koor in Rijkevoort. Je kunt direct vaststellen dat het om meer gaat dan alleen zingen.  

 

Zingen in een zangkoor is meer dan zingen , het is in de eerste plaats telkens mensen ontmoeten en veel  nieuwe liederen zingen, 2 of drie stemmig ,bij een koor ben je op een leuke manier bezig met zingen,we beginnen meestal met stemoefeningen, het opwarmen van de stembanden, enkele canons.

 

Bij seniorenkoor zangersvreugd uit Rijkevoort is het altijd heel gezellig, drie kwartier zingen, dan koffie/thee pauze, daarna zingen we nog een halfuurtje en iedereen gaat blij  en ontspannen naar huis.

 

We zingen van bladmuziek, maar het is niet noodzakelijk dat je noten kunt lezen, iedere stem wordt apart ingestudeerd, er worden liedjes gezongen van vroeger, een beetje moderne liedjes en op korendagen zijn we altijd van de partij, dan voor de jaarfeesten Pasen en Kerstmis, hebben we ook een leuk repertoire, en zeker voor de kerst verzorgen wij een optreden voor de KBO met toneel, verhaaltjes en gedichten, de sfeer in het koor is dan geweldig, samen er een leuke middag van maken voor de KBO.

 

Wilt u ook op een leuke manier bezig zijn met zingen  en met andere mensen,

kom dan en zing gezellig met ons mee.