ACTIVITEITENAGENDA

De SWOGB organiseert samen met andere organisaties,uit de gemeente Boxmeer, verschillende activiteiten. 

Op deze pagina, de activiteitenkalender, leest u activiteiten die voor senioren interessant kunnen zijn!


 

Kom naar “de film die iets te zeggen heeft”!

In Boxmeer, in “de Weijer”.

 

 

En met wie dat willen, praten we na afloop nog even na.

 

BiblioPlus en SOCIOM|ZIN bieden u, in samenwerking met de SWOGB (Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer) weer een nieuwe filmreeks aan.

Ook weer in de Weijer. U bent van harte welkom!

Vier films over mensen die er, steeds heel anders, onderdoor dreigen te gaan. Redden ze het? In ieder geval vier buitengewone films.

 

 

De data en de films:

Vrijdag 12 oktober 2018: 45 Years (geweest)

Vrijdag 9 november 2018: Room (geweest)

Vrijdag 25 januari 2019: Perfetti Sconosciuti

Vrijdag 15 februari 2019: L’Avenir

 

 

→ I.v.m de Boekenweek is er op 15 maart 2019 nog een film met als thema: “De moeder de vrouw”. Verdere informatie volgt. Noteer óók alvast deze datum!

 

Aanvang steeds om 10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur.Na afloop van de films vindt er een gezamenlijk nagesprek plaats, maar u bent volkomen vrij om daar wel of niet aan deel te nemen.

 

Plaats: “De Weijer” De Raetsingel 1, 5831 KC BOXMEER

 

Prijzen: Per film: € 11,50 inclusief koffie of thee vooraf, en lunch tijdens de nabespreking. Passe-partout voor 4 films € 39,50. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Biblio-Plus (www.biblioplus.nl) en voor aanvang van de voorstelling.

 

 

MV5BMDQzODZjMWItYTNkMi00ZmVjLWIzNjAtNzZmZjY1ZjE4Y2Q1L2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTc3MjUzNTI@


21 januari 2019

Alzheimer cafe

Op maandag 21 januari in de Weijer in het Alzheimer Cafe zullen de theetantes optreden om 19.30 uur. Het thema is : "Wat doet muziek met mensen met dementie".

 

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziek herinneringen.

"De theetantes op de koffie" komen op deze avond de bezoekers verrassen met een optreden. Muziek is emotie ... vaak zie je een stukje herkenning en het is fijn om deze ervaring te delen. Na het optreden gaan de "Tantes" nog graag met u in gesprek.

 

De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

De toegang is gratis, voor consumpties word een bescheiden bijdrage gevraagd.

 

De Weijer, Raetsingel 1 te Boxmeer

 

 25 januari 2019

"Perfetti Sconosciuti"

Vrijdag 25 januari 2019: Perfetti Sconosciuti,

van Paolo Genovese (Italie, 2016), 97 min.

  

Ze hebben allemaal iets te verbergen, maar de nieuwsgierigheid is groter. Dus gaan de vrienden in ‘Perfetti conosciuti’ ('Volmaakte vreemden') tijdens een etentje stuk voor stuk overstag: de mobiele telefoons worden op tafel gelegd, elk nieuw bericht moet door de ontvanger hardop worden voorgelezen en bij binnenkomende gesprekken gaat de luidspreker aan. Dat dit ontaardt in een nauwelijks te overzien relationeel slagveld, is voorspelbaar. “Leugens bezorgen jezelf meer last dan mij”, zegt Eva in de openingsscène tegen haar tienerdochter. Vanaf dan laten de zeven niets na om te laten zien hoezeer de leugen regeert. En wat heeft u via uw smartphone aan geheimen?

 

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjlkYjdjODktYTYwYy00NWRhLTg0OWItMDBkYjdkODI5OGVmL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNDIyNzQ0NjM@._V1_.jpg 20 januari 2019

Uit op zondag

Op zondag 20 januari zal in Zorgcentrum Sint Anna een muzikale middag zijn verzorgd door Marius Cuijpers.

 

Dhr. Cuijpers speelt op zijn accordeon herkenbare liedjes.

 


U bent allen van harte welkom in Zorgcentrum Sint Anna, in de Boomgaard, Veerstraat 49 te Boxmeer om 15.00 uur tot 16.30 uur. De kosten bedragen een eigen bijdrage.15 februari 2019

"L' Avenir"

Vrijdag 15 februari 2019: L’ Avenir,

van Mia Hansen-Løve (Frankrijk, 2015), 96 min.

 

Nathalie, filosofiedocente, gehuwd, twee kinderen, verdeelt haar leven over haar familie, haar leerlingen en haar zeer bezitterige moeder. Tot manlief komt vertellen dat hij haar verlaat voor een ander, moeder overlijdt en de kinderen de deur uit gaan.

 

Isabelle Huppert and Roman Kolinka in L'avenir (2016)

 

Nathalie heeft geen zin om ‘het nog met een oude vent aan te leggen’. “Ik heb nu de totale vrijheid: die heb ik nog nooit eerder ervaren”, zegt ze. Haar rijke intellectuele leven is haar genoeg. Fabien, haar lievelingsstudent en ‘man op afstand’ zit in een anarchistisch collectief in de bergen. Maar zij voelt zich toch ‘te oud voor radicaliteit’. Zij wil jongeren zelf leren denken. En wil zélf weer leren leven. Ze voelt zich als de ontsnapte kat van haar moeder: die jarenlang als huiskat binnen lag, maar nu in de wilde natuur ronddoolt en op haar instincten moet leren vertrouwen.