ACTIVITEITENAGENDA

De SWOGB organiseert samen met andere organisaties,uit de gemeente Boxmeer, verschillende activiteiten. 

Op deze pagina, de activiteitenkalender, leest u activiteiten die voor senioren interessant kunnen zijn!


10 september 2019

E-Bike cursus

Cursus E-bike bij de KBO.

 

Onder de titel “Het nieuwe fietsen” organiseren de KBO Rijkevoort,Sambeek en Vierlingsbeek in samenwerking met de SWOGB een E-bikecursus. Het is een cursus voor alle senioren uit de gemeente Boxmeer.

 

Voorheen organiseerde de SWOGB centraal in Boxmeer deze E-bikecursus maar de belangstelling was gering. In overleg met de KBO’s/KOV isnu besloten om de E-bike cursus te laten verzorgen door een plaatselijke KBO. Dit jaar zal er een cursus zijn in Rijkevoort, Sambeek en Vierlingsbeek. Iedereen kan aansluiten.

 

De cursus vindt plaats op:

10 september 2019 in Sambeek, aanvang 09.30 uur in de Elsenhof.(geweest)

09 oktober 2019 in Rijkevoort, aanvang 09.30 in dorpshuis De Poel.

10 oktober 2019 in Vierlingsbeek, aanvang 10.30 in de Joffershof.

 

Er is een morgen en middagprogramma.

 

De cursus e-bike wordt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) georganiseerd en genaamd “het nieuwe fietsen”. De diversiteit van voertuigen en de drukte op het fietspad zorgen ervoor dat de gebruikers alert moeten zijn op andere gebruikers van het fietspad en de weg en de verkeersregels die gelden. Het aantal verkeersslachtoffer op de fiets is stijgende en dat moet een halt toegeroepen worden. Daarom is E-bike cursus belangrijk voor eigenlijk iedereen maar zeker voor de doelgroep van de SWOGB: de senioren.

 

De kosten voor deze E-bike cursus, incl. lunch zijn voor de SWOGB dus deelnemers kunnen kosteloos meedoen. De VVN heeft wel een eis dat er maximaal 20 deelnemers kunnen aansluiten, dus op tijd opgeven graag bij:

 

Jan Verkuijlen Rijkevoort: janverkuijlen44@gmail.com

 

Jan Spee Vierlingsbeek: jan.spee@ziggo.nl

 

Martin Zeegers Sambeek: martinzeegers@kpnmail.nl29 september 2019

Uit op zondag

Op zondag 29 september zal in Woonzorgcentrum Sint Anna het smartlappenkoor "Vur Sles" optreden.

 

Smartlappenkoor "Vur Sles" uit Rijkevoort, opgericht in 2005, heeft ruim dertig actieve leden die het allemaal heerlijk vinden om gezamenlijk levens- en luisterliedjes en smartlappen te zingen uit het rijke Nederlandstalige repertoire. We zingen zowel liedjes uit het verre verleden als nieuwe eigentijdse uitvoeringen uit dit genre.Tijdens de gezellige repetities, elke twee weken op de maandagavond, wordt er flink gerepeteerd om goed voor de dag te komen bij optredens die we verzorgen op de diverse smartlappenfestivals danwel in een van de vele verzorgingshuizen in onze regio. We zingen met muzikale begeleiding van orkestbanden. Voordeel hiervan is vooral dat we altijd prima muziek hebben en dat we nieuwe nummers snel op kunnen pakken.

U bent allen van harte welkom in Woonzorgcentrum Sint Anna Veerstraat 49, Boxmeer in de Boomgaard om 15.00 uur tot 16.30 uur. Er is gratis entree, een vrijwillige bijdrage mag.6 oktober 2019

Uit op zondag

Op zondag 6 oktober zal in Zorgcentrum Symfonie  accordeonorkest Toets & Bas optreden.

 

 

Accordeonorkest Toets&Bas uit het Land van Cuijk bestaat uit 13 accordeonisten, een drummer en muzikaal leider Joop van Haalen. Twee keer per maand wordt er gerepeteerd in "het Wapen van Beers" te Beers. Het repertoire bestaat uit een zeer gevarieerd aantal muziekstukken, van de Amsterdamse grachten tot la Paloma; van polka tot sirtaki. Toets&Bas verzorgt regelmatig optredens zoals in verzorgingstehuizen, op braderies, buurtfeesten.

 

  I:\Symfonie\Uit op zondag\Affiches\Foto toest en Bas.jpg

 

U bent allen van harte welkom in Zorgcentrum Symfonie, Weijerstaete 1 te Boxmeer om 14.30 uur.

 28 oktober 2019

Theater

'Dag Mama’ is een prachtige voorstelling over dementie. Door middel van muziek en levensechte scenes kruipt u in de huid van de mens met dementie. U beleeft én begrijpt wat de ziekte met hem of haar doet. Met de selectie van inzichten en handvatten kunt u vervolgens het béste geven. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

 

Wondermooi!– Happinez

 

Diverse symposia bezocht en workshops gevolgd. Niet eerder zo tot in m’n ziel geraakt. Dit had ik veel eerder willen weten!! – Ida Samplonius, zorgprofessional

 

Een cadeau om samen met mijn mama nog een mooie tijd tegemoet te gaan – Grace Cemille, dochter

 

Must voor naasten en instanties – Recensie Gelderlander

 

Meesterlijk – Adelheid Roosen

 

‘Dag Mama’ geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages door onder andere de NPO-programma’s ‘Nieuwsuur’, ‘Landinwaarts’ en ‘Tijd voor Max’. In november verscheen het boek bij ‘Dag Mama’ in de bestsellerlijsten: ‘Jij bent toch mijn dochter?’

 

Beleef het ook! De voorstelling speelt op 28 oktober 2019 om 19 uur in gemeenschapshuis De Pit, 14 oktoberplein 2 in Overloon. Kaartjes kosten € 7,- per stuk en zijn verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/dagmamaboxmeer. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef u tijdig op. De voorstelling is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V en het Register Zorgprofessionals. Voor meer informatie kijk op www.boxmeer.nl/dagmama.3 november 2019

Uit op zondag

Op zondag 3 november zal in Zorgcentrum Symfonie de Madammekes een optreden verzorgen.

 

In februari 2015 staken twee Madammekes de hoofden bij elkaar om een leuk klein clubje op te richten, waarin zang, dans en accordeon centraal staan. In de afgelopen 3 jaar zijn zij uitgegroeid tot 10 Madammekes en een accordeoniste.Op het podium zijn De Madammekes creatief, kleurrijk en humoristisch! Ondanks hun weggewerkte grijze haren en rimpels, hun kipfiletjes en de regelmatig terugkerende opvliegers gaan zij nog steeds behendig om met boa, waaier en paraplu. Zij zingen vol passie het levensverhaal van Tante Saar. Alles wat Tante Saar heeft meegemaakt in haar leven komt ter sprake. Onder begeleiding van de accordeoniste wordt dit alles verpakt in een aantal tikkeltje ondeugende liedjes.

 

 I:\Downloads\16299621_1227431977346461_3488119135940399023_o.jpg

U bent allen van harte welkom in Zorgcentrum Symfonie, Weijerstaete 1 te Boxmeer om 14.30 uur.1 december 2019

Uit op zondag

Op zondag 1 december zal in Zorgcentrum Symfonie amusementsorkest The Flyers een optreden verzorgen.

  

Amusementsorkest The Flyers uit Nijmegen is een 15 koppig orkest en bestaat al 37 jaar. Men speelt gevarieerde muziek: van wals, tango, zuid-amerikaans, latin tot gouwe ouwe.Zij hebben, als bijna enige van de amusementsorkesten in de regio, een zangeres die voor de vocale invulling bij diverse nummers zorgt.

 

U bent allen van harte welkom in Zorgcentrum Symfonie, Weijerstaete 1 te Boxmeer om 14.30 uur.

 

 IMG_20181114_185414643 IMG_20181114_2012310975 januari 2020

Uit op zondag

Op zondag 5 januari 2020 zal in Zorgcentrum Symfonie het duo The Sunny Boys een optreden verzorgen.

 

The Sunny Boys uit Groesbeek zullen voor u een gezellige middag vol met muziek verzorgen.

 

U bent allen van harte welkom in Zorgcentrum Symfonie, Weijerstaete 1 te Boxmeer om 14.30 uur.

 

Afbeelding