ACTIVITEITENAGENDA

De SWOGB organiseert samen met andere organisaties,uit de gemeente Boxmeer, verschillende activiteiten. 

Op deze pagina, de activiteitenkalender, leest u activiteiten die voor senioren interessant kunnen zijn!


11 april 2019

Studiekringen 50+

Leden van Studiekringen50plus blijven bij.

 

Wilt u als 50-plusser breed actief blijven? Wilt u na of naast uw actieve werk nieuwe mensen blijven ontmoeten? Wilt u ook geestelijk zo actief mogelijk blijven? Dan is de Studiekring die BiblioPlus in samenwerking met Sociom gaat oprichten misschien iets voor u. Op donderdagochtend 11 april om 10.30 uur kunt u zich in de bibliotheek van Boxmeer laten informeren tijdens de startbijeenkomst.  

 

In de nieuw op te richten Studiekring is er plaats voor tien tot vijftien
50-plussers, mensen die er plezier in hebben om geestelijk actief bezig te blijven. Laat u overigens niet afschrikken door het woord studie. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelf gekozen onderwerpen, van eigen ervaringen en eigen inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses, of opgedane kennis en ervaring, die je met een ander wilt delen. Zo blijft u samen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen en geestelijk actief.

 

De studiekring kenmerkt zich door eigen inbreng, respect voor elkaars inzichten en interessante gedachtewisselingen. Daarnaast draagt zij bij aan een uitbreiding van uw sociale contacten. Het is voor veel deelnemers een moment geworden om naar uit te kijken.

 

Eén maal per twee weken komt de kring bij elkaar. Een bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Voor belangstellenden is er op donderdag 11 april om 10.30 uur de mogelijkheid om in de bibliotheek van Boxmeer kennis te komen maken met het fenomeen Studiekring. Graag vooraf aanmelden via www.biblioplus.nl of telefonisch bij Sociom via 0485 700 500.

 

Informatiebijeenkomst Studiekring Boxmeer, donderdag 11 april 10.30 uur Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1.

 

 13 april 2019

Countryline Instuif

Countryline Dance Instuif voor 50+

 

Op 13 april 2019 is er in De Pit te Overloon een Countryline Danse Instuif voor mensen van 50+ leeftijd. Een jaarlijks terugkerend evenement wat georganiseerd wordt door de SWOGB, Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer.

 

Vindt u Countrymuziek leuk en danst u graag?

 

Dan is dit de kans om kennis te maken met countrymuziek en countrydansen. Van 14.00 tot 16.30 uur nemen verschillende groepen deel aan de Countryline Dance Instuif. Deze groepen komen wekelijks samen. Het niveau, het tempo en de manier van lesgeven, door een gediplomeerde dansdocente, worden afgestemd op de groep.

 

Op deze zaterdagmiddag is iedereen welkom om te komen kijken en misschien wel een dansje mee te doen. Mogen wij ook u ontmoeten?14 april 2019

Uit op zondag

Op zondag 14 april zal in Gemeenschapshuis De Pit te Overloon een film vertoont worden.

 

Een film met prachtige beelden en geluid over 50 jaar melkfabriek Rijkevoort. Onze dorpsgenoot Piet Peters zal ons door deze streekgeschiedenis loodsen en aandacht hebben voor herinneringen.

 

U bent alle van harte welkom in Gemeenschapshuis De Pit, 14 Oktoberplein 2 te Overloon om 14.30 uur. De entree is gratis, vrijwillige bijdrage mag.28 april 2019

Uit op zondag

Op zondag 28 april zal in Woonzorgcentrum Sint Anna smartlappenkoor Kei Moi uit Beugen een optreden verzorgen.

 

Een gezellig smartlappenkoor uit Beugen met een uitgebreid repertoire om heerlijk mee te zingen.

 

U bent alle van harte welkom in Woonzorgcentrum Sint Anna, Veerstraat 49 in Boxmeer, in De Boomgaard om 15.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Entree is gratis, vrijwillige bijdrage mag.