ACTIVITEITENAGENDA

De SWOGB organiseert samen met andere organisaties,uit de gemeente Boxmeer, verschillende activiteiten. 

Op deze pagina, de activiteitenkalender, leest u activiteiten die voor senioren interessant kunnen zijn!


 

Kom naar “de film die iets te zeggen heeft”!

In Boxmeer, in “de Weijer”.

 

 

En met wie dat willen, praten we na afloop nog even na.

 

BiblioPlus en SOCIOM|ZIN bieden u, in samenwerking met de SWOGB (Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer) weer een nieuwe filmreeks aan.

Ook weer in de Weijer. U bent van harte welkom!

Vier films over mensen die er, steeds heel anders, onderdoor dreigen te gaan. Redden ze het? In ieder geval vier buitengewone films.

 

 

De data en de films:

Vrijdag 12 oktober 2018: 45 Years (geweest)

Vrijdag 9 november 2018: Room 

Vrijdag 25 januari 2019: Perfetti Sconosciuti

Vrijdag 15 februari 2019: L’Avenir

 

 

→ I.v.m de Boekenweek is er op 15 maart 2019 nog een film met als thema: “De moeder de vrouw”. Verdere informatie volgt. Noteer óók alvast deze datum!

 

Aanvang steeds om 10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur.Na afloop van de films vindt er een gezamenlijk nagesprek plaats, maar u bent volkomen vrij om daar wel of niet aan deel te nemen.

 

Plaats: “De Weijer” De Raetsingel 1, 5831 KC BOXMEER

 

Prijzen: Per film: € 11,50 inclusief koffie of thee vooraf, en lunch tijdens de nabespreking. Passe-partout voor 4 films € 39,50. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Biblio-Plus (www.biblioplus.nl) en voor aanvang van de voorstelling.

 


MV5BMDQzODZjMWItYTNkMi00ZmVjLWIzNjAtNzZmZjY1ZjE4Y2Q1L2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTc3MjUzNTI@


3 november 2018

Intergemeentelijke dansdag LvC

3 november: Intergemeentelijke werelddansdag

 

In de oktobermaand geen interview zoals gebruikelijk maar een artikel over de intergemeentelijke werelddansdag. Deze dag wordt georganiseerd door de werkgroep dansen van de SWOGB uit de gemeente Boxmeer.

 

Voorgaande jaren was MFC De Pit in Overloon het adres maar nu is op 3 november 2018 gekozen voor Partycentrum “De Bond” aan de Beverstraat 18 in Cuijk. Het is een jaarlijks terugkerende regionale activiteit met dansgroepen uit diverse omliggende dorpen.

 

Werelddans is al jaren de overkoepelende naam voor vele dansvormen en het volksdansen valt hier ook onder. Dat kan soms wel wat voor verwarring zorgen maar je bent in je mogelijkheden veel breder per evenement. En ja, dansen is een bewegingsactiviteit waarin veel aspecten aanbod komen o.a. geheugentraining, concentratie, conditie, balans en sociale contacten. Daarom een belangrijke pijler binnen de activiteiten van de SWOGB (gemeente Boxmeer) en deze worden wekelijk aangeboden. Voor meer informatie www.swogb.nl

 

Voor de voorzitter van de werkgroep, Piet Ermens uit Maashees is het zijn eerste werelddansdag als voorzitter want vorig jaar heeft hij deze taak overgenomen van Wim Willems ook uit Maashees. Toch is het voor Piet geen evenement om zenuwachtig van te worden want zegt hij zelf, ik heb veel ervaring en ben van alle markten thuis. Maar het belangrijkste is dat er een goed team aanwezig is die dit organiseert. Nelly Nabuurs uit Rijkevoort is verantwoordelijk voor de programmering van deze intergemeentelijke dansdag. Tezamen met andere dansdocenten zal ze de diverse dansen op deze dag gaan begeleiden.

 

3 november, Partycentrum “De Bond” Beverstraat 18 Cuijk

 

  • Op zaterdagmorgen vanaf 10.00 tot 12.00 zullen zich een 50-tal senioren uit Overloon, Wanroij, Wilbertoord Haps en Cuijk een aantal dansen voor het voetlicht brengen.
  • Op de zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur is het de eer aan een 70-tal senioren uit Westerbeek, Boxmeer, en Mill

 

Belangstellenden zijn van harte welkom op deze dag. Om aan te moedigen of om kennis te maken met deze intergemeentelijke dansdag of omdat U wilt genieten van de muziek van een gevarieerd aanbod werelddansen.

 

Gemeente Boxmeer

 

  1. In de Weijer in Boxmeer zijn 2 groepen werelddansen actief t.w. De Weijer - Ons Plezier op de woensdagen van 09.30 tot 10.30 uur met docent Maria Lemmens
  2. De Weijer - Trojak op de woensdagmiddag van 13.45 tot 14.45 uur met docent Ans Derks
  3. In de Weijerdonck Boxmeer op de dinsdagmorgen van 11.00 – 12.00 uur met docent Annie van Diessen
  4. In MFC De Pit te Overloon op de dinsdagmiddag van 14.45 tot 15.45 met docent Nellie Nabuurs.

 

Ook hier kunnen mensen vrijblijvend kennismaken tijdens wekelijkse genoemde tijden.

 

Voor meer informatie: www.swogb.nl4 november 2018

Uit op zondag

Op zondag 4 november zal in Zorgcentrum Symfonie een lezing gehouden worden door Sarah Schendeler van Sociom ZIN en Frans Pennings getiteld "Zingeving en levensverhalen".

  

Sarah Schendeler van Sociom ZIN en Frans Pennings komen een lezing geven over zingeving en over het opstellen van een levensverhaal. Ze blikken samen met u terug op de gebeurtenissen uit u leven. Van geboorte, naar gezinsleven, naar school, naar werken, naar huwelijk, naar kinderen krijgen en zo verder..

 

U bent allen van harte welkom in Zorgcentrum Symfonie, Weijerstaete 1 te Boxmeer om 14.30 uur. Gasten betalen hun eigen consumptie.

 

Gerelateerde afbeelding6 november 2018

Wonen & zorg voor senioren

Uitnodiging Wonen & Zorg voor senioren

 

Alle inwoners in de gemeente van 60 jaar en ouder hebben een uitnodiging ontvangen, met het verzoek aan een van de bijeenkomsten bij te wonen.

 

SWOGB, KBO en gemeente Boxmeer willen graag horen welke wensen en ideeën er bij senioren zijn als het gaat om wonen, welzijn en zorg.

 

Er zijn nog 2 bijeenkomsten:

6 november in de Weijer te Boxmeer om 14.00 uur en 19.00 uur.

 

U bent van harte uitgenodigd.  9 november 2018

"Room"

Vrijdag 9 november 2018: Room,

van Lenny Abrahamson (Ierland/Canada, 2015), 118 min.

 

 

Voor een vijfjarige jongetje is een groezelig tuinhuisje de hele wereld die hij kent. Daarin woont hij met zijn moeder; buiten is hij nog nooit geweest. Langzaam wordt helder waarom hij nog nooit een stap buiten die vier wanden heeft gezet. Om de tijd door te komen, behelpen moeder en zoon zich met wat ze tot hun beschikking hebben. Het joch heeft een hechte band met alle dingen in de kamer en leeft in harmonie met zijn moeder en de omgeving. Hij is zich niet bewust van wat hen daar heeft gebracht. Eenmaal in de buitenwereld verlangt de jongen toch terug naar de benauwde ruimte, waar alles overzichtelijk was. 2 december 2018

Uit op zondag

Op zondag 2 december zal in Zorgcentrum Symfonie Piet Winkelmolen optreden met zijn draaiorgel.

 

Piet Winkelmolen komt muziek maken met zijn draai-orgel. Het is een Engels kermisorgeltje, gebouwd in 2003 door Allan Guest.

Het orgel word electronisch aangestuurd, je hoeft er dus niet aan te draaien. Er zitten 86 pijpen in en Piet heeft er zelf een nieuw frontje op gemaakt.

 

Het orgeltje heet Saartje-Sophie, genoemd naar de kleindochters van Piet.

 

U bent allen welkom op zondag 2 december in Zorgcentrum Symfonie, Weijerstaete 1 te Boxmeer om  14.30 uur.

Gasten betalen hun eigen consumptie's. 

 

C:\Users\StijnvdL\AppData\Local\Temp\18-05-2015 001-1.JPGC:\Users\StijnvdL\AppData\Local\Temp\18-05-2015 006-1.JPG25 januari 2019

"Perfetti Sconosciuti"

Vrijdag 25 januari 2019: Perfetti Sconosciuti,

van Paolo Genovese (Italie, 2016), 97 min.

  

Ze hebben allemaal iets te verbergen, maar de nieuwsgierigheid is groter. Dus gaan de vrienden in ‘Perfetti conosciuti’ ('Volmaakte vreemden') tijdens een etentje stuk voor stuk overstag: de mobiele telefoons worden op tafel gelegd, elk nieuw bericht moet door de ontvanger hardop worden voorgelezen en bij binnenkomende gesprekken gaat de luidspreker aan. Dat dit ontaardt in een nauwelijks te overzien relationeel slagveld, is voorspelbaar. “Leugens bezorgen jezelf meer last dan mij”, zegt Eva in de openingsscène tegen haar tienerdochter. Vanaf dan laten de zeven niets na om te laten zien hoezeer de leugen regeert. En wat heeft u via uw smartphone aan geheimen?

 

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjlkYjdjODktYTYwYy00NWRhLTg0OWItMDBkYjdkODI5OGVmL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNDIyNzQ0NjM@._V1_.jpg 15 februari 2019

"L' Avenir"

Vrijdag 15 februari 2019: L’ Avenir,

van Mia Hansen-Løve (Frankrijk, 2015), 96 min.

 

Nathalie, filosofiedocente, gehuwd, twee kinderen, verdeelt haar leven over haar familie, haar leerlingen en haar zeer bezitterige moeder. Tot manlief komt vertellen dat hij haar verlaat voor een ander, moeder overlijdt en de kinderen de deur uit gaan.

 

Isabelle Huppert and Roman Kolinka in L'avenir (2016)

 

Nathalie heeft geen zin om ‘het nog met een oude vent aan te leggen’. “Ik heb nu de totale vrijheid: die heb ik nog nooit eerder ervaren”, zegt ze. Haar rijke intellectuele leven is haar genoeg. Fabien, haar lievelingsstudent en ‘man op afstand’ zit in een anarchistisch collectief in de bergen. Maar zij voelt zich toch ‘te oud voor radicaliteit’. Zij wil jongeren zelf leren denken. En wil zélf weer leren leven. Ze voelt zich als de ontsnapte kat van haar moeder: die jarenlang als huiskat binnen lag, maar nu in de wilde natuur ronddoolt en op haar instincten moet leren vertrouwen.