ACTIVITEITENAGENDA

De SWOGB organiseert samen met andere organisaties,uit de gemeente Boxmeer, verschillende activiteiten. 

Op deze pagina, de activiteitenkalender, leest u activiteiten die voor senioren interessant kunnen zijn!


 

Kom naar “de film die iets te zeggen heeft”!

In Boxmeer, in “de Weijer”.

 

 

En met wie dat willen, praten we na afloop nog even na.

 

BiblioPlus en SOCIOM|ZIN bieden u, in samenwerking met de SWOGB (Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer) weer een nieuwe filmreeks aan.

Ook weer in de Weijer. U bent van harte welkom!

Vier films over mensen die er, steeds heel anders, onderdoor dreigen te gaan. Redden ze het? In ieder geval vier buitengewone films.

 

 

De data en de films:

Vrijdag 12 oktober 2018: 45 Years

Vrijdag 9 november 2018: Room

Vrijdag 25 januari 2019: Perfetti Sconosciuti

Vrijdag 15 februari 2019: L’Avenir

 

 

→ I.v.m de Boekenweek is er op 15 maart 2019 nog een film met als thema: “De moeder de vrouw”. Verdere informatie volgt. Noteer óók alvast deze datum!

 

Aanvang steeds om 10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur.Na afloop van de films vindt er een gezamenlijk nagesprek plaats, maar u bent volkomen vrij om daar wel of niet aan deel te nemen.

 

Plaats: “De Weijer” De Raetsingel 1, 5831 KC BOXMEER

 

Prijzen: Per film: € 11,50 inclusief koffie of thee vooraf, en lunch tijdens de nabespreking. Passe-partout voor 4 films € 39,50. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Biblio-Plus (www.biblioplus.nl) en voor aanvang van de voorstelling.

 MV5BMDQzODZjMWItYTNkMi00ZmVjLWIzNjAtNzZmZjY1ZjE4Y2Q1L2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTc3MjUzNTI@


9 september 2018

Uit op zondag

Op zondag 9 september zal in de Pit te Overloon een vertelling zijn over Thailand.

 

Jan Vloet en Muuske vertellen over het prachtige Thailand en over zijn bijzondere cultuur.

Dit wordt ondersteund door Thaise muziek en een korte film over dit land.

 

Natuurlijk bent u in de gelegenheid uw vragen te stellen en mogen we nog van een Thais hapje genieten.

 

U bent allen van harte welkom in De Pit, 14 oktoberplein 2 te Overloon om 14.30 uur. De entree is gratis, een eigen bijdrage mag.

 11 september 2018

cursus country line dansen

Countrydans voor beginners 50+.

 

Stichting welzijn ouderen gemeente Boxmeer (SWOGB) organiseert in september een beginnerscursus country-line dance. De laatste jaren is ook in Boxmeer en omgeving het

countrydansen voor senioren populair geworden. Omdat het voor de beginnende danser moeilijk is om in bestaande groepen in te stromen wordt er gestart met een beginnerscursus van 5 lessen.

 

Het countrydansen is een uitdagende manier om in beweging te zijn. Maak nu kennis met deze gezellige manier van bewegen. Door deel te nemen aan deze activiteit ontmoet u ook nieuwe mensen en worden nieuwe contacten gelegd.

Het tempo en de manier van lesgeven, door een gediplomeerde dansdocente, worden afgestemd op de groep.

 

De cursus vindt plaats in het Gemeenschapshuis te Overloon op dinsdagmiddag van 15.00-16.00 uur. De kosten zijn eenmalig € 5,-. De eerste les is op dinsdag 11 september 2018

 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 8 september bij de contact persoon van de SWOGB: Maria Hendriks 0478-64196315 september 2018

Opening Hoogkoor

Op zaterdag 15 september wordt de vernieuwde sporthal Hoogskoor geopend.

 

Van 13.15 uur tot 17.15 uur kunnen belangstellenden kennis maken met verschillende sporten.

 

Ook met badminton. Sinds ca 10 jaar heeft onze badmintonclub Hoogskoor een speciale begeleiding voor ouderen (55+) die willen badmintonnen. Op dit moment nemen 27 ouderen hieraan deel.

 18 september 2018

Geheugenhuis

Geachte heer, mevrouw

 

Hierbij wil ik u uitnodigen voor de opening van het Geheugenhuis in Bibliotheek Boxmeer op dinsdag 18 september, vanaf 15.00 uur. Meer informatie en het programma vindt u in de bijlage. Daarin staat ook hoe u zich kunt aanmelden.

 

In het Geheugenhuis vindt u informatie over het brein, de zorg voor het geheugen, dementie en mantelzorg. Maar ook spelmaterialen en cd’s voor mensen met geheugenproblemen. Bovendien worden er activiteiten georganiseerd rond het brein, voor mensen met dementie en voor mantelzorgers.

 

Ik hoop u volgende week te zien in de Bibliotheek Boxmeer!

 

PS. Ter gelegenheid van de opening verzorgt José Fransen om 15.00 uur de lezing ‘Hou me maar vast: mijn moeder en ik’. Deze lezing is gratis toegankelijk.

 

Met vriendelijke groet,

 

Carin Hoppenbrouwers
Regisseur basisvaardigheden volwassenen

Download
Uitnodiging Opening Geheugenhuis DEF.pdf
Adobe Acrobat document 2.6 MB


23 september 2018

Uit op zondag

Op zondag 23 september zal in Woonzorgcentrum Sint Anna de film "Het Varend Corso" uit het westland vertoond worden.

 

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol.

 

Dit unieke spektakel staat garant voor een heerlijk dagje uit met familie of vrienden.De stoet trekt door onder meer het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Drie dagen lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen.

 

Afbeeldingsresultaat voor Varend corso westland video

U bent allen van harte welkom in Woonzorgcentrum Sint Anna, Veerstraat 49 te Boxmeer in de Boomgaard om 14.30 uur tot ongeveer 16.00 uur.

 

De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage mag.4 oktober 2018

Voorlichting Computerveiligheid

Voorlichtingsbijeenkomsten over COMPUTERVEILIGHEID in Overloon en Boxmeer – donderdag 4 oktober a.s.:

Overloon – 10.00 – 12.00 uur De Pit – (9.30 uur zaal open)Boxmeer – 14.00 – 16.00 uur Hotel Riche – (13.30 uur zaal open)

 

Op donderdag 4 oktober a.s. wordt, om 10.00 uur in De Pit, 14 Oktoberplein 2 in Overloon en om 14.00 uur in Hotel Riche, Steenstraat 51 in Boxmeer, door de heer Koert Smedema een voorlichtingsbijeenkomst gegeven over het thema ‘COMPUTERVEILIGHEID’. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle 50-plussers van de gemeente Boxmeer. De voorlichtingen duren twee uur.

 

De voorlichting wordt gegeven door Koert Smedema (Koert Smedema ICT – 0485 575737; info@smedema-ict.nl www.smedema-ict.nl ), in samenwerking met de KBO Cluster Plus gemeente Boxmeer, KBO-afdeling Boxmeer en KBO-afdeling Overloon.

 

Het doel van deze bijeenkomst is om een groot gedeelte van het scala van actuele computerdreigingen de revue te laten passeren. En hoe men zich tegen deze bedreigingen kan wapenen, en wat te doen als het kennelijk “al te laat” is. Er worden “vuistregels” aangereikt om goed met dit alles om te kunnen gaan.

 

Het voorlichtingsprogramma wordt gedaan aan de hand van een PowerPoint presentatie. De volgende thema’s komen aan bod:

 

De meeste “slachtoffers” zijn door:

* Valse facturen / spooknota’s, waarbij een nepfactuur wordt verstuurd en de ontvanger gewoon betaalt

* Internetoplichting door Webwinkel- en Marktplaatsfraude, waarbij je betaalt maar vervolgens de spullen niet geleverd krijgt. Of dat via een webshop inloggegevens worden gestolen en daarna spullen worden besteld of geld wordt afgetroggeld

* Gjizelsoftware, cryptolockers, phishingmail, waarbij de computer wordt vergrendeld, en dan geld wordt gevraagd om dit weer op te heffen

* Pas-/Pinfraude – “vul pincode in en stuur bankpas op voor een nieuwe pas”

 

Het meeste criminele geld wordt “verdient” door

* Identiteitsfraude, waarbij onder iemand anders naam etc. een aankoop wordt gedaan of een lening aangegaan

* Voorschotfraude, waarbij een erfenis van iemand genoemd wordt, maar waarbij eerst bepaalde kosten moeten worden voldaan

* Datingfraude, waarbij eerst een bepaalde vriendschap wordt opgebouwd en er uiteindelijk een verzoek wordt gedaan om geld over te maken

 

Wachtwoorden

* Wat kan ik doen om mijn gegevens beter te beveiligen?

* Hoe maak ik een veilig wachtwoord?

* Hoe onthoudt ik al die wachtwoorden?

* Hoe kan ik weten dat mijn wachtwoord gelekt is?

* Moet ik van “slapende accounts” ook regelmatig het wachtwoord aanpassen?

* Soms vragen websites of ze mijn wachtwoord moeten onthouden. Is dat veilig?

 

Zoekmachines

* Zijn er zoekmachines waar niet wordt meegekeken en “alles” wordt vastgelegd?

 

De bijeenkomsten in Overloon en Boxmeer staan onder leiding van de heer Smedema. Aanmelden hoeft niet. Deze KBO Cluster Plus gemeente Boxmeer- bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema; dus ook voor niet-KBO-leden. De zalen zijn een half uur voor aanvang open en zijn rolstoelvriendelijk.12 oktober 2018

"45 years"

Vrijdag 12 oktober 2018: 45 Years,

van Andrew Haigh (Groot Brittanië, 2015), 93 min.

 

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNGEzNzlkODAtZjBjMy00OTNiLThmYTktMDg3MDQ3YTgyYjJlXkEyXkFqcGdeQXVyNTIzOTk5ODM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_.jpg


Een week voor het 45-jarig huwelijksfeest van Kate en Geoff krijgt Geoff het bericht dat het lichaam van zijn eerste liefde is gevonden. In het ijs van de Alpen was ze destijds vermist geraakt. Het brengt de beide echtgenoten behoorlijk uit hun evenwicht. Kate beseft dat deze liefde voor haar man al die tijd veel belangrijker is gebleven dan ze ooit gedacht heeft. Is hun relatie eigenlijk wel ooit echt geweest? Kate en Geoff worstelen ieder op hun eigen manier heftig met het verleden maar proberen toch ook elkaar hun gevoelens voor elkaar helder te maken. Zo wordt het een verhaal over keuzes die we maken in het leven en liefde op leeftijd.

 3 november 2018

Intergemeentelijke dansdag LvC

http://www.partycentrumdebond.nl/Pictures/Top.jpg

 

De intergemeentelijke (volks)dansdag LvC staat is dit jaar gepland op 3 november 2018 en plaats van bestemming is Partycentrum de Bond in Cuijk. Vaak wordt de deze dag gepland in MFC De Pit in Overloon maar om de naam eer aan te doen, intergemeentelijke (volks) dansdag LvC is nu gekozen voor Cuijk.

 

Het adres van Partycentrum de Bond:

Beversestraat 18, 5431 SH Cuijk.

 

Aanmelden voor deelname bij:

Contactpersoon namens SWOGB :

dhr. Piet Ermers uit Maashees

Emailadres: p.ermers@ziggo.nl9 november 2018

"Room"

Vrijdag 9 november 2018: Room,

van Lenny Abrahamson (Ierland/Canada, 2015), 118 min.

 

 

Voor een vijfjarige jongetje is een groezelig tuinhuisje de hele wereld die hij kent. Daarin woont hij met zijn moeder; buiten is hij nog nooit geweest. Langzaam wordt helder waarom hij nog nooit een stap buiten die vier wanden heeft gezet. Om de tijd door te komen, behelpen moeder en zoon zich met wat ze tot hun beschikking hebben. Het joch heeft een hechte band met alle dingen in de kamer en leeft in harmonie met zijn moeder en de omgeving. Hij is zich niet bewust van wat hen daar heeft gebracht. Eenmaal in de buitenwereld verlangt de jongen toch terug naar de benauwde ruimte, waar alles overzichtelijk was. 25 januari 2019

"Perfetti Sconosciuti"

Vrijdag 25 januari 2019: Perfetti Sconosciuti,

van Paolo Genovese (Italie, 2016), 97 min.

  

Ze hebben allemaal iets te verbergen, maar de nieuwsgierigheid is groter. Dus gaan de vrienden in ‘Perfetti conosciuti’ ('Volmaakte vreemden') tijdens een etentje stuk voor stuk overstag: de mobiele telefoons worden op tafel gelegd, elk nieuw bericht moet door de ontvanger hardop worden voorgelezen en bij binnenkomende gesprekken gaat de luidspreker aan. Dat dit ontaardt in een nauwelijks te overzien relationeel slagveld, is voorspelbaar. “Leugens bezorgen jezelf meer last dan mij”, zegt Eva in de openingsscène tegen haar tienerdochter. Vanaf dan laten de zeven niets na om te laten zien hoezeer de leugen regeert. En wat heeft u via uw smartphone aan geheimen?

 

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjlkYjdjODktYTYwYy00NWRhLTg0OWItMDBkYjdkODI5OGVmL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNDIyNzQ0NjM@._V1_.jpg 15 februari 2019

"L' Avenir"

Vrijdag 15 februari 2019: L’ Avenir,

van Mia Hansen-Løve (Frankrijk, 2015), 96 min.

 

Nathalie, filosofiedocente, gehuwd, twee kinderen, verdeelt haar leven over haar familie, haar leerlingen en haar zeer bezitterige moeder. Tot manlief komt vertellen dat hij haar verlaat voor een ander, moeder overlijdt en de kinderen de deur uit gaan.

 

Isabelle Huppert and Roman Kolinka in L'avenir (2016)

 

Nathalie heeft geen zin om ‘het nog met een oude vent aan te leggen’. “Ik heb nu de totale vrijheid: die heb ik nog nooit eerder ervaren”, zegt ze. Haar rijke intellectuele leven is haar genoeg. Fabien, haar lievelingsstudent en ‘man op afstand’ zit in een anarchistisch collectief in de bergen. Maar zij voelt zich toch ‘te oud voor radicaliteit’. Zij wil jongeren zelf leren denken. En wil zélf weer leren leven. Ze voelt zich als de ontsnapte kat van haar moeder: die jarenlang als huiskat binnen lag, maar nu in de wilde natuur ronddoolt en op haar instincten moet leren vertrouwen.