Aanwezigheidshulp


De SWOGB heeft ons, Tanja Pijnappels en Peter de Bruyn, vrijwilligers bij de Aanwezigheidshulp gevraagd, een stukje te schrijven over het vrijwilligerswerk wat we doen. Dat willen we graag, want we hebben er allebei plezier aan.

 

Wat wij doen is iemand regelmatig opzoeken, die dat op prijs stelt. Zo eens in de week, de ene keer ’n uurtje, de andere keer twee tot drie uurtjes. Voor ’n gesprekje over dagelijkse dingen, voor ’n wandelingetje, of voor ’n ander uitje. Geen professionele, zakelijke dingen, gewoon van mens

tot mens.

 

De kennismaking met diegene, waar we dit voor doen, is via de coördinator van de Aanwezigheidshulp, Dette Koenders verlopen. Vrij snel na deze kennismaking merk je, of iemand het “ziet zitten”, ofwel op prijs stelt, om contact met je te hebben en te houden. Dat is heel belangrijk: van beide kanten moet je er een goed gevoel bij hebben.

 

Waarom doen we dit? Omdat we ook iets voor ’n ander willen betekenen. We doen dit beiden al ’n tijdje, en we doen het graag! Je merkt, dat je er iemand ’n plezier mee doet. En we hoeven er niets voor terug te hebben: dat krijgen we al, omdat we iets doen wat onszelf en de ander

plezier geeft!

 

Als vrijwilligers van de Aanwezigheidshulp komen wij bij mensen, voor wie gezelschap veel betekent en die vaak door lichamelijke of andere beperkingen moeilijk de deur uit kunnen. Ook kunnen we iets betekenen als het voor de mantelzorger teveel wordt.

 

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij Dette Koenders.

Telefoonnummer 0485-700500 Mailadres: dettekoenders@sociom.nl