Veiligheid (e-bike BROEM)


Het wordt steeds drukker op de Nederlandse wegen en fietspaden. Vooral de fietspaden hebben een diversiteit aan vervoersmiddelen. De E-bike met snelheden boven de 30 km, grote groepen wielrenners, grote groepen schoolgaande jeugd, de scooter, de elektrische fiets, het scootmobiel en natuurlijk de gewone fietser. Maar ook op wegen en snelwegen is oplettendheid en kennis van regels noodzakelijk.

 

Daarom organiseert de SWOGB i.s.m. de ANWB regelmatig Opfriscursussen Verkeerskennis voor ouderen waarbij de nieuwste ontwikkelingen uiteen gezet worden.

 

Maar naast verkeerskennis kennen we ook behendigheid met het voertuig. Met het stijgen van de leeftijd kan het fysieke en het psychische functioneren afnemen en het uitvoeren van handelingen wat moeilijker gaan.

 

Daarom organiseert de SWOGB trainingen voor senioren met scootmobiel, E-bike of fiets met elektrische ondersteuning in het verkeer.

 

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Sociom via e-mail naar info@sociom.nl of u belt naar tel. 0485-700500