Jan van Dijk


Het SWOGB-beeldje voor bijzondere verdiensten

 

In een informele bijeenkomst in mei 2019 heeft de SWOGB (Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer) afscheid genomen van 2 AB-bestuursleden t.w. Jan van Dijk uit Sambeek en Anton van Erve uit Boxmeer.

 

Voorzitter Frans Brienen bedankte de 2 AB-leden voor hun inzet en zij kregen ook de hoogste onderscheiding voor vrijwilligers binnen de SWOGB, het unieke SWOGB-beeldje.

 

Jan van Dijk

 

Heeft 12 jaar in het AB-bestuur van de SWOGB gezeten. Een man van weinig woorden maar met een duidelijke mening. Hij heeft deel uitgemaakt van de werkgroep PR en Communicatie en vele jaren samengewerkt met Monique Stax, Jo Jansen en Anneke Arts. Hij volgde Henk Broeren op in het Broem-Broem project. Het organiseren van deze cursussen ging hem gemakkelijk af, dat verraste hem zelf. Ook voor de cursus E-bike was hij de aangewezen persoon. De belangstelling voor deze cursus was vaak gering maar Jan gaf niet op en bleef de publiciteit zoeken. Maar het animo bleef klein en werd er besloten om de E-bike cursus een andere wending te geven en deze te laten organiseren op KBO-niveau. Hij schreef mede het draaiboek hiervoor. De voorzitter bedankte Jan voor zijn inzet en betrokkenheid en overhandigde het SWOGB-beeldje.

 

Jan bedankt voor je inzet en succes aan degene die de taak overneemt.