Wilma Huijbers neemt afscheid van de MBvO groepen in Maashees en Vierlingsbeek

 

Donderdag 28 oktober 2021. 

 

10.15 De eerste mensen druppelen binnen in het Joffershof. Er worden speciale stoelen aangedragen, en de koffie met gebak staat klaar. Wilma Huijbers en haar man Will zijn er ook.

 

10.30 Het is een beetje feest en een beetje droevig. Wilma Huijbers neemt afscheid als docent van haar gymgroepen in Maashees en Vierlingsbeek. Bijna alle deelnemers uit de twee dorpen zijn er. Ook collega’s Nellie Nabuurs, Lenie van Luijk en Noëlle Kockelkorn zijn gekomen, evenals Nico van Tilburg, CSA van Holthees-Smakt. Wilma van Boekel, CSA van Vierlingsbeek, regelt nog een paar dingetjes en het afscheid kan beginnen …

  

Wilma heeft in Maashees en Vierlingsbeek zo’n 20 jaar les gegeven. Hier begon ze met haar MBvO loopbaan. Ze zegt dat het belangrijk is om affiniteit met de groep te hebben en dat je je flexibel moet opstellen naar de groep en het individu. Met dit als leidraad houdt Aria Merkestein (Dagelijks Bestuur) een korte speech. Ze biedt namens het Bestuur van de SWOGB een beeldje aan met als thema ‘verbinding’, en een cadeaubon en bedankt Wilma voor haar inzet en passie. 

 

Wilma van Boekel (CSA) biedt een plant aan, en ook de collega’s geven Wilma een speech en cadeautjes. Wilma is geliefd bij haar groepen en bij haar collega’s. Met zijn allen zingen de aanwezigen uit volle borst ‘Lang zal Wilma leven!’

 

Wilma Huijbers zegt in haar vaarwel speech dat het best dubbel is om enerzijds afscheid te nemen van de mensen die ze zolang gevolg heeft, maar dat het anderzijds ruimte maakt voor andere dingen in het leven. Ze zegt dat het mooie van haar werk was dat het groepsbinding stimuleerde, en dat het een uitdaging was om de deelnemers plezier te laten beleven aan het bewegen in de gym om zo vitaal te blijven. Wilma bedankt iedereen voor de warme, gezellige afscheid ochtend, en voor de vele lovende woorden. Ze had niet verwacht dat ze zo’n plaats had in het leven van een aantal mensen. Wilma gaat met weemoed weg, zegt ze,  maar ze zal met plezier terugkijken op haar tijd bij de SWOGB als docent bewegen in Vierlingsbeek en Maashees. En … ze heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe docent, Osama Arrogi, haar prima zal vervangen.

 

Het ga je goed Wilma!