Wim Willems


De laatste dans van Wim Willems

 

Elke jaar vindt er een dansevenement plaats wat door de SWOGB georganiseerd wordt. In het verleden heette het volksdansen maar tegenwoordig heet het werelddansen. En, Wim Willems uit Maashees was de persoon die dit namens de SWOGB organiseerde.

 

Hij had contact met de dansdocenten van de SWOGB voor afstemming van dans en muziek, maakte het programma en programmaoverzichten en zorgde natuurlijk ook dat er een geschikte accommodatie aanwezig was.

 

Deze zaterdag 4 oktober waren we te gast in MFC De Pit in Overloon. In de morgen waren er 3 groepen en in de namiddag 4 groepen. Natuurlijk zorgde Wim ook voor een spreker die het dans-bal deed openen.

 

De voorzitter van de SWOGB, Frans Brienen nam de opening in de voormiddag voor zijn rekening. Hij bedankte Wim Willems voor zijn jarenlange inzet. In de namiddag was Wethouder Willy Hendriks aanwezig om het bal te openen. En ook zij stond stil bij de geweldige organisatie in al die jaren. Petje af Wim.

 

En zo is het natuurlijk, Wim heeft jarenlang het dansen vele impulsen gegeven met verschillende dansdagen. Jammer dat hij stopt maar anderzijds je verdient het. Het is nu aan de SWOGB om een nieuw persoon aan te wijzen of te vinden die het werk van Wim overneemt.