Zitdansen


Zitdansen, iets voor U?

 

Op elke dinsdagmorgen is er in de Weijerdonk zitdansen van 11.00 tot 12.00 uur. Annie van Diessen is de docente die het zitdansen begeleid.

 

Vanuit een stoel worden er allerlei dansbewegingen gemaakt met de benen, voeten en armen en ook attributen worden gebruikt zoals hoeden. Maar alles gaat op muziek en de deelnemers krijgen d.m.v. ritme bewegingsoefeningen. En dat laatste is natuurlijk wel belangrijk. Zoals Annie het zegt “bewegen is zo belangrijk voor ouderen.” Natuurlijk zijn er vele soorten manieren van bewegen, zoals koersbal, fitness, MBvO – gymnastiek etc. die de SWOGB (stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer) aanbiedt in de verschillende kernen.

 

Het is belangrijk om de diversiteit van activiteiten breed te houden zodat iedereen zijn favoriete activiteit kan uitoefenen. Maar niet alle activiteiten hebben voldoende deelnemers. Dat is jammer want het betekent dan vaak einde oefening.

 

Het zitdansen wordt in de gemeente Boxmeer enkel georganiseerd in de Weyerdonk. Momenteel zijn er maar 6 tot 8 personen die actief meedoen met zitdansen. Dat is weinig. Vandaar dat we het zitdansen graag eventjes in het zonnetje zetten en een oproep doen voor nieuwe deelnemers.

 

Als Pr-man van de SWOGB was ik vorige week aanwezig en heb Annie van Diessen aan het werk gezien met haar groep. Geweldig mooi, die gedrevenheid, die passie maar ook geweldig mooi om te zien hoe de ouderen zich inleven. Zeker mensen, een aanrader. Ga gerust op dinsdagmorgen kijken in de Weijerdonk om 11.00 uur. Plaats, de zaal bij binnenkomst rechts.