NIEUWS


Het nieuwe smartlappenkoor heet 'Pure Sangh'

 

Begin dit jaar is er met succes een nieuw smartlappenkoor opgericht welk ondersteund wordt door de SWOGB (Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer). Belangrijke elementen voor de oprichting waren dat repetities overdag zijn en dat het toegankelijk is voor alle senioren uit de gemeente Boxmeer. Inmiddels telt het koor meer dan 40 leden en heeft 2 accordeonisten, Marijn van Os en Gerrit Barten.

 

Op 29 juni was er de eerste officiële ledenvergadering, waarbij enkele belangrijke zaken werden vastgelegd. Als eerste de naam van het smartlappenkoor. Gekozen is voor 'Pure Sangh'. Daarnaast is er een muziek/liedjes commissie ingesteld die zorg draagt voor het repertoire van het koor. Ook een koffielijst werd ingevoerd en tot slot werd Marijn van Os aangewezen als contactpersoon van het smartlappenkoor.

 

Dirigente Arlette van Hout uit Mill is zeer tevreden met de snelle ontwikkelingen die het koor doormaakt. Het geeft duidelijk aan hoe enthousiast de groep is en dat geeft mij veel vertrouwen en energie. Het smartlappenkoor heeft op 13 juni 2019 in Fitland Mill haar eerste optreden gegeven tijdens de afsluiting van de rolstoelwandeling van de SWOM (Stichting Welzijn Ouderen Mill). Een goed georganiseerd en bezocht evenement met 100 rolstoelers en enkele scootmobielen en ook 100 vrijwilligers. 


1e repetitie Smartlappenkoor (SWOGB) boven verwachting

Woensdag 6 februari 2019 begint om 10.30 uur de 1e repetitie van het nieuwe smartlappenkoor o.l.v. dirigente Arlette van Hout. Bij binnenkomst worden we doorverwezen naar de theaterzaal van de Weijer in Boxmeer. Daar wordt iedereen welkom geheten door Wil Philipsen van de SWOGB. “Ik denk dat er tussen de 30 en de 35 mensen komen” laat Arlette vol trots weten. “En dat al bij een 1e repetitie”.

 

Wil verwijst de mensen naar de inschrijvingsformulieren. “Ook ik ben verbaasd en uitermate tevreden met deze opkomst. Het laat duidelijk zien dat er behoefte is aan een koor dat overdag repetities heeft. Het zit andere koren niet in de weg”, vertelt Wil. Daarna heet hij iedereen welkom, een groep van 38 mensen, 2 accordeonisten en een dirigent.

 

Dan neemt Arlette het stokje over en vertelt welke koren ze onder zich heeft in voornamelijk het Land van Cuijk. Ervaring voldoende. Het eerste lied is ‘My Bonny is over the ocean’. Dat wordt redelijk goed gezongen. Van koudwatervrees is weinig te merken. Ook ‘Daarin dat kleine café aan de haven’ is overtuigend. Wel is duidelijk dat de koorleden elkaars stemmen moeten leren horen, dirigente meer feeling moet krijgen met de leden en dat de samenwerking tussen koor, dirigent en de accordeonisten meer in harmonie moet komen. Voor een eerste keer CHAPPAU.

 

Natuurlijk is er plaats voor meer mensen. Elke woensdag van 10.30 tot 11.45 is er een repetitie waar men vrijblijvend kan komen luisteren of aansluiten. De SWOGB faciliteert in de kosten waardoor de bijdrage voor de leden beperkt tot € 15. —per kwartaal. De 1e twee repetities zijn gratis.

 

Voor meer informatie: arlettevanhout@gmail.com