NIEUWS


Afscheid Jan Wolters

Jan Wolters uit Maashees stopt met bezorgen Tafeltje Dekje na bijna 32 jaar.

 

Tijdens de bijeenkomst van de bezorgers Tafeltje Dekje SWOGB van “de oude gemeente Vierlingsbeek” op 29 augustus in Huize Loon Overloon werd er afscheid genomen van Jan Wolters.

 

Een afgevaardigde van het Algemeen Bestuur van de SWOGB prees Jan om zijn inzet gedurende de afgelopen 32 jaar. Jan was vanaf de start van Tafeltje Dekje bezorger. Hij ontving hiervoor een aandenken in de vorm van een prachtig beeldwerk, gemaakt door kunstenares Casperina Kennis uit Boxmeer, gemaakt bij het Hobbycentrum van de SWOGB. Ook zijn vrouw Bep ontving een bloemboeket voor haar aandeel en ondersteuning van Jan.

 

Begin maart 2018, tijdens de Week van de vrijwilliger was Jan nog samen op stap met Wethouder Mw. Willy Hendriks- van Haren tijdens een bezorgroute. Van haar kreeg Jan toen ook al de waardering voor zijn belangeloze inzet voor dit mooie initiatief.

 

PS Bij de foto Mia Bloemen coördinator, Willy Hendriks wethouder en Jan Wolters. De 2e foto bezorgt Jan bij een van de gebruikers.

Download
180921 Jan Wolters Maashees foto 1.docx
Microsoft Word document 286.6 KB


Kom erbij tijdens de Week van de Ontmoeting

 

Soms ervaren mensen als ze ouder worden een drempel om de deur uit te gaan. Maar als ze de drempel eenmaal over zijn, genieten ze ervan anderen te ontmoeten en iets aardigs te ondernemen. Kom erbij nodigt iedereen uit een keer over de drempel te stappen en alleen of met iemand op stap te gaan.

 

Week van de Ontmoeting

 

Tijdens de Week van de Ontmoeting vinden er in de gemeente Boxmeer diverse interessante activiteiten plaats. U bent van harte welkom bij:

 

* De valpreventiemarkt op donderdag 4 oktober 2018 tussen 14.00-16.30 uur. Deze markt vindt plaats in zorgcentrum Pantein Symfonie, Weijerstaete 1 in Boxmeer. De markt wordt georganiseerd door Sociom, KBO, SWOGB, Pantein en fysiotherapie Maassen. Kom ook een kijkje nemen, informatie verzamelen, een kopje koffie/thee drinken en anderen ontmoeten.

 

* De Nationale Voorleeslunch op vrijdag 5 oktober 2018 van 11.30-13.00 uur. Onder het genot van een heerlijke lunch kunt u luisteren naar het Nationale Voorleeslunchverhaal. Dit verhaal is dit jaar geschreven door Yvonne Keuls en leerlingen van Metameer lezen het voor. De nationale Voorleeslunch vindt plaats in het restaurant van Pantein Madeleine, Velgertstraat 1 in Boxmeer. De kosten voor deelname bedragen € 5,00 per persoon. Aanmelden kan tot en met 3 oktober via j.langen@pantein.nl

 

Activiteiten gedurende het hele jaar

 

Niet alleen tijdens de Week van de Ontmoeting, maar het hele jaar zijn er in de gemeente Boxmeer wekelijks tal van mogelijkheden om anderen te ontmoeten:

 

* Iedere dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur is er Soos van de SWOGB in de Weijerschool met kaarten, handwerken, biljarten of gewoon een praatje maken.

 

* In de Driewiek is er elke woensdagochtend tussen 10.00-12.00 uur koffiedrinken (gratis) en biljarten. Op maandagmorgen is er tussen 10.00-12.00 uur handwerken met buurtbewoners.

 

* In Bibliotheek Madeleine, Velgertstraat 1 in Boxmeer is op donderdagmorgen vanaf 10.00 uur breiclub ‘De grijze pennen’ actief. Verder vinden hier regelmatig activiteiten voor mensen van buitenaf plaats. Deze staan vermeld op flyers en soms in de weekbladen.

 

* In zorgcentrum Symfonie, Weijerstaete 1 in Boxmeer vinden dagelijks activiteiten plaats, loop daar gewoon eens naar binnen en vraag ernaar bij de medewerkers.

 

* In de Weijerdonck is het maandagmiddag van 13.30-17.00 uur gezellig met kaarten, biljarten en gezelschapsspelen.

 

* Leden van de KBO kunnen elke donderdag tussen 9.30-12.00 uur terecht in het Hoogkoor voor een kopje koffie en gezelschap.

 

* Vrouwencentrum Dunya is elke dinsdagmiddag tussen 13.00-15.00 uur geopend en vrouwen kunnen er terecht voor een praatje of voor activiteiten.

 

* In de buurthuiskamer, de Raetsingel 5 in Boxmeer, kunt u elke donderdag vanaf 14.00 uur koffie drinken. Iedereen die zich alleen voelt of vragen heeft over het geheugen (ook mantelzorgers) kan daar terecht.

 

* Voor bewoners van Celesta en Musette is er iedere donderdagochtend 10.00 uur koffie drinken op de 3de verdieping.

 

* In het Hobbycentrum op de Valendries kunt u bijna elke dag aan de slag.

 

Ook is er een cultureel aanbod in De Weijer, in de bibliotheek en is er Uit op Zondag, een afwisselend cultureel programma dat plaats vindt in St Anna, Symfonie of De Pit. Dit is een kleine greep uit de ontmoetingsmogelijkheden in Boxmeer. Daarnaast organiseren de SWOGB, KBO en anderen veel activiteiten voor elke gemeenschap in de gemeente Boxmeer.


Kookcursus voor ouderen

 

Nu de vakantie weer voorbij is kan er weer gedacht worden aan activiteiten voor het najaar en winterseizoen.

 

Zo wordt er in september weer gestart met een nieuwe kookcursus voor beginners. In het verleden was dat steeds alleen voor mannen, maar besloten is om ook vrouwen te betrekken bij deze activiteit. Deze lessen worden gegeven in de keuken in De Poel in Rijkevoort.

 

De lesdagen zijn gepland op de volgen de data:

12 september

3, 17 en 24 oktober

7 en 28 november

5 en 19 december

 

De cursus bestaat dus uit 8 lessen waarvoor in overleg het menu wordt samengesteld. De deelnemers koken met de hulp van 2 begeleiders. De begeleiders zorgen voor de boodschappen en alle ingrediënten.Telkens wordt er om 6 uur gestart met de voorbereiding en rond 10 uur is alles weer afgewassen en opgeruimd.

 

De laatste lesdag dus 19 december wordt er een kerstdiner klaar gemaakt waarbij de deelnemers wat vroeger starten en hun partner of goede vriend(in) meebrengt voor het feestelijke afsluitingsdiner.De kosten voor deze cursus bedragen € 140 die door de SWOGB eind september wordt geïncasseerd.

 

Mensen die belangstelling hebben kunnen zich melden bij:

Jan Brienen

coördinator kookcursus

tel: 0485-371292

e-mail jan.brienen@tele2.nl

 

Aan deze cursus kunnen maximaal 6 mensen deelnemen. Dus deelname op volgorde van aanmelding.