NIEUWS


Prijsverhoging Tafeltje-dek-je

Download
Prijsverhoging Tafeltje-dek-je
181217 brief prijsverhoging swogb.docx
Microsoft Word document 30.0 KB

Afscheid Jan Wolters

Jan Wolters uit Maashees stopt met bezorgen Tafeltje Dekje na bijna 32 jaar.

 

Tijdens de bijeenkomst van de bezorgers Tafeltje Dekje SWOGB van “de oude gemeente Vierlingsbeek” op 29 augustus in Huize Loon Overloon werd er afscheid genomen van Jan Wolters.

 

Een afgevaardigde van het Algemeen Bestuur van de SWOGB prees Jan om zijn inzet gedurende de afgelopen 32 jaar. Jan was vanaf de start van Tafeltje Dekje bezorger. Hij ontving hiervoor een aandenken in de vorm van een prachtig beeldwerk, gemaakt door kunstenares Casperina Kennis uit Boxmeer, gemaakt bij het Hobbycentrum van de SWOGB. Ook zijn vrouw Bep ontving een bloemboeket voor haar aandeel en ondersteuning van Jan.

 

Begin maart 2018, tijdens de Week van de vrijwilliger was Jan nog samen op stap met Wethouder Mw. Willy Hendriks- van Haren tijdens een bezorgroute. Van haar kreeg Jan toen ook al de waardering voor zijn belangeloze inzet voor dit mooie initiatief.

 

PS Bij de foto Mia Bloemen coördinator, Willy Hendriks wethouder en Jan Wolters. De 2e foto bezorgt Jan bij een van de gebruikers.

Download
180921 Jan Wolters Maashees foto 1.docx
Microsoft Word document 286.6 KB


Kookcursus voor ouderen

 

Nu de vakantie weer voorbij is kan er weer gedacht worden aan activiteiten voor het najaar en winterseizoen.

 

Zo wordt er in september weer gestart met een nieuwe kookcursus voor beginners. In het verleden was dat steeds alleen voor mannen, maar besloten is om ook vrouwen te betrekken bij deze activiteit. Deze lessen worden gegeven in de keuken in De Poel in Rijkevoort.

 

De lesdagen zijn gepland op de volgen de data:

12 september (geweest)

3, 17 en 24 oktober (geweest)

7 en 28 november 

5 en 19 december

 

De cursus bestaat dus uit 8 lessen waarvoor in overleg het menu wordt samengesteld. De deelnemers koken met de hulp van 2 begeleiders. De begeleiders zorgen voor de boodschappen en alle ingrediënten.Telkens wordt er om 6 uur gestart met de voorbereiding en rond 10 uur is alles weer afgewassen en opgeruimd.

 

De laatste lesdag dus 19 december wordt er een kerstdiner klaar gemaakt waarbij de deelnemers wat vroeger starten en hun partner of goede vriend(in) meebrengt voor het feestelijke afsluitingsdiner.De kosten voor deze cursus bedragen € 140 die door de SWOGB eind september wordt geïncasseerd.

 

Mensen die belangstelling hebben kunnen zich melden bij:

Jan Brienen

coördinator kookcursus

tel: 0485-371292

e-mail jan.brienen@tele2.nl

 

Aan deze cursus kunnen maximaal 6 mensen deelnemen. Dus deelname op volgorde van aanmelding.