NIEUWS


1e repetitie Smartlappenkoor (SWOGB) boven verwachting

Woensdag 6 februari 2019 begint om 10.30 uur de 1e repetitie van het nieuwe smartlappenkoor o.l.v. dirigente Arlette van Hout. Bij binnenkomst worden we doorverwezen naar de theaterzaal van de Weijer in Boxmeer. Daar wordt iedereen welkom geheten door Wil Philipsen van de SWOGB. “Ik denk dat er tussen de 30 en de 35 mensen komen” laat Arlette vol trots weten. “En dat al bij een 1e repetitie”.

Wil verwijst de mensen naar de inschrijvingsformulieren. “Ook ik ben verbaasd en uitermate tevreden met deze opkomst. Het laat duidelijk zien dat er behoefte is aan een koor dat overdag repetities heeft. Het zit andere koren niet in de weg”, vertelt Wil. Daarna heet hij iedereen welkom, een groep van 38 mensen, 2 accordeonisten en een dirigent.

Dan neemt Arlette het stokje over en vertelt welke koren ze onder zich heeft in voornamelijk het Land van Cuijk. Ervaring voldoende. Het eerste lied is ‘My Bonny is over the ocean’.  Dat wordt redelijk goed gezongen. Van koudwatervrees is weinig te merken. Ook ‘Daarin dat kleine café aan de haven’  is overtuigend. Wel is duidelijk dat de koorleden elkaars stemmen moeten leren horen, dirigente meer feeling moet krijgen met de leden en dat de samenwerking tussen koor, dirigent en de accordeonisten meer in harmonie moet komen. Voor een eerste keer CHAPPAU.

Natuurlijk is er plaats voor meer mensen. Elke woensdag van 10.30 tot 11.45 is er een repetitie waar men vrijblijvend kan komen luisteren of aansluiten. De SWOGB faciliteert in de kosten waardoor de bijdrage voor de leden beperkt tot € 15. —per kwartaal. De 1e twee repetities zijn gratis.

Voor meer informatie: arlettevanhout@gmail.com  

 


Prijsverhoging Tafeltje-dek-je

Download
Prijsverhoging Tafeltje-dek-je
181217 brief prijsverhoging swogb.docx
Microsoft Word document 30.0 KB