Op bezoek bij ....


Op bezoek bij:

De PR man van de SWOGB gaat elke maand langs bij:

* een activiteit of
* een dorpshuis of
* een evenement of
* een verzoek vanuit vrijwilligers of
* bestuur SWOGB

 

Het “Op bezoek bij” is spontaan ontstaan door de PR man doordat het column bericht van Joanneke gestopt is per 31 december 2017. Het geeft nu een extra mogelijkheid om een artikel in het Boxmeer Weekblad te plaatsen.

 

Martien van de Weem

PR SWOGB

 

 

 


't Kruispunt Beugen

 

Op bezoek bij:

 

’t Kruispunt Beugen

 

Op donderdag 5 april heeft de redactie een bezoek gebracht aan MFC ’t Kruispunt in Beugen, de thuishaven van de KBO Beugen en waar SWOGB activiteiten plaatsvinden.

 

Bij binnenkomst druk je op een knop en de deuren gaan voor je open. Prima voor minder valide mensen. De ontvangstruimte was leeg en een vrijwilliger vroeg waar ik naar toe moest. “Je komt voor dichterbij?” “Nee, ik kom voor het seniorenkoor ‘Maasglorie’’’ was mijn antwoord en ze verwees me naar boven, zaal 2. Een lift is aanwezig voor minder valide mensen, geweldig toch. Naast het zingen was er ook een bijeenkomst van Dichterbij, was er fysiotherapie en Yoga.

 

Als liefhebber van muziek heb ik de gehele repetitie bijgewoond. Met 5 dames, 4 heren, een organist en de dirigent werd er zeer goed gezongen. Vooral een sopraanstem vond ik geweldig. Maar lof voor het gehele koor.

 

In de pauze, in de ontvangstruimte, met enkele leden gesproken. SWOGB, LOVER en KOFFIEGELD waren enkele onderwerpen. Mijn portemonee lag op tafel maar de leden stonden erop dat zij mijn koffie betaalden. Ook goed zal ik maar zeggen.

 

MFC ’t Kruispunt is een mooi, ruim opgezet multifunctioneel centrum waar veel mensen dagelijks naar toegaan. Daarnaast heeft de gemeente het gedeelte van Mooiland overgenomen zodat er meer ruimte is voor de dagelijkse activiteiten.

 

Informatie KBO Beugen: http://www.kbo-brabant.nl/organisaties.php

 

Het MFC ’t Kruispunt is een aanwinst voor Beugen en haar inwoners. Hiermee kunnen ze nog jaren vooruit.

 


Joffershof Vierlingsbeek

 

Op bezoek bij Joffershof Vierlingsbeek.

 

Op vrijdag 9 februari heeft de redactie een bezoek gebracht aan de Joffershof in Vierlingsbeek, de thuishaven van de KBO Vierlingsbeek/Groeningen.

De ontvangstruimte is niet zo groot en met ca. 25 mensen voor het Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) was de ruimte gezellig gevuld. En natuurlijk, even gezellig bijpraten onder het genot van een kopje koffie of thee en daarna aan het werk onder leiding van docent Maarten Verstegen.

 

Mevr. Hannie Willems is een manusje van alles en is deze ochtend druk in de weer om alles klaar te maken voor de carnavalsmiddag van de KBO. Ze kwam juist met volle tassen boodschappen binnenlopen, ruimt alles op en, na een klein gesprek, ook zij daarna naar de grote zaal voor de nodige bewegingsoefeningen.

 

“Het is hier altijd druk” laat Hannie weten, “Jeu des Boules, Biljarten en MBvO lopen hier in Vierlingsbeek heel goed.” Op donderdag is er een groep en op vrijdag zijn er 2 groepen. Maar daarnaast is erop donderdag ook 1 groep voor ouderen die veel vanuit de stoel oefeningen doen. De Joffershof beschikt maar over 1 biljart en dat is eigenlijk te weinig. “Mochten we ooit uitbreiden, komen er 2 biljarts te staan” hoopt Hannie.

 

Op de website van de SWOGB staat een activiteitenoverzicht van de KBO Vierlingsbeek/Groeningen: www.swogb.nl/home/kbo-kov/kbo-vierlingsbeek-groeningen

 

De Joffershof is de oude meisjes Basisschool, 1e gedeelte is kinderopvang “Spring”, middelste gedeelte KBO en achterste gedeelte ouderenopvang “Alles bijeen”.

 

 


De Pit Overloon

 

Op bezoek bij: De Pit in Overloon

 

Op maandag 12 maart heeft de redactie een bezoek gebracht aan MFC De Pit in Overloon, de thuishaven van de KBO Overloon.

 

Aan de achterzijde van het gebouw buiten speelden 12 mensen jeu des Boules. Als buitenstaander fascinerend om te zien hoe het spel gespeeld wordt. Zelfs een meetlint wordt gebruikt om te bepalen wie deze ronde wint. Een aantal mensen hebben een magneet aan een lint om zonder bukken de ballen te kunnen oprapen. Jammer dat voor de kleine speelbal (hout of plastic) wel gebukt moet worden.

 

In de foyer van De Pit is het een gezellige drukte. 6 mannen spelen biljart en 24 mensen kaarten. In eerste oogopslag waren de meesten aan het rikken. En, er wordt met echt geld gespeeld. Mooi om te zien dat mensen op deze manier samenkomen en zich vermaken.

 

Dan wordt het drukker in de foyer want ook de jeu des boules mensen komen voor een bakje koffie en/of thee. Ik maak een praatje met Christine Hendriks. “Ja het is een leuk en gezellige gezelschap”, zegt Christine “en wij verzorgen de koffie/thee of een ander drankje. Alle deelnemers kopen muntjes waarmee ze dan de consumpties kunnen afrekenen. Dat werkt prima.” Naast dit werk verzorgt Christine ook ‘Uit op Zondag’ eenmaal in de maand in de Pit.

 

Op de weg naar de uitgang zien we in een klein zaaltje ook dat er computerles gegeven wordt. De KBO Overloon heeft met het MFC De Pit een prachtig onderkomen.