Seniorenpagina


Iedere maand wordt in het Boxmeers Weekblad, door de Pr-man van SWOGB, de seniorenpagina gevuld.

 

Mochten mensen dit gemist hebben dan kunnen zij alsnog hier lezen.

 

U kunt met de muis naar beneden scrollen en dan het betreffende stukje downloaden.


30-06-2022

Bewegen voor Ouderen 

 

Voldoende bewegen levert een positieve bijdrage aan gezond en fit ouder worden. Door bewegen krijgt u een betere conditie en voelt u zich lichamelijk en geestelijk fit. Daarnaast helpt bewegen om langer zelfstandig te kunnen blijven leven. En het verkleint de kans dat u valt.

 

Bij de activiteit Bewegen voor Ouderen worden, onder leiding van een docent, in groepsverband bewegingsoefeningen uitgevoerd. De oefeningen zijn gericht op bevordering van zelfredzaamheid en versterking van de spierkracht. Beweegplezier en de sociale contacten zijn daarbij belangrijk.

De inhoud van de lessen wordt aangepast aan de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. 

 

SWOGB biedt Bewegen voor Ouderen

Bewegen voor ouderen wordt plm. 38 weken per jaar, door de SWOGB in bijna alle kernen, wekelijks aangeboden. Een les bestaat uit 45-60 minuten bewegen en na de les wordt er gezamenlijk koffie/thee gedronken. 

 

Een ervaring in Sambeek

Elke maandag van 11.00 tot 12.00 is er Bewegen voor Ouderen in de Elsenhof. De docente is Antonet Oosterlaken.

Er zijn bewegingsoefeningen die zowel staand als zittend uitgevoerd worden. Antonet richt haar oefeningen op alle spiergroepen. Er worden attributen gebruikt om op een ontspannende manier toch voldoende beweging te hebben. 

Iedere deelnemer zet zich voor de volle 100% in. Niveauverschil is er natuurlijk wel maar dat is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is het kopje koffie of thee voor de les. 

 

Kom erbij en sluit aan

Met uitzondering van Groeningen en Holthees wordt er in alle dorpen Bewegen voor Ouderen gegeven. Je bent ook welkom in een ander dorp, dan waar je woont.

We merken dat, na de Coronaperiode het aantal deelnemers wat is afgenomen. Sommige groepen zijn zo klein geworden, dat we mogelijk groepjes moeten samenvoegen. Dat doen we liever niet, natuurlijk. Daarom nodigen we u van harte uit eens te komen kijken of 2 lessen gratis mee te doen. U zult ervaren dat samen met anderen bewegen, stimuleert en het goed voelt. We ontmoeten u graag als nieuwe deelnemer.

 

Voor meer info zie www.swogb.nl/activiteiten of bel 0485-792020


30-06-2022

Computerbegeleiding voor ouderen 

 

Een aantal jaren geleden is de SWOGB gestart met computercursussen voor ouderen. Gesteund door een aantal enthousiaste vrijwilligers en financiële steun vanuit de SWOGB, zijn vele ouderen op weg geholpen in het gebruik van de computer en tablet.

 

De laatste jaren is het animo afgenomen, zowel van cursisten als docenten. Natuurlijk is ook de Covid situatie van de afgelopen jaren hier voor een deel debet aan. Om gezondheidsredenen neemt een aantal docenten een pas op de plaats of trekken zich terug. 

 

En toch….

Zien we dat landelijk het computergebruik door ouderen toeneemt, maar de basale kennis en vaardigheid onder ouderen nog laag is. En….. maken steeds meer ouderen zich zorgen over de veiligheid van het internetgebruik. Denk hierbij aan digitaal bankieren, toegang tot de overheid, het gebruik van je DigiD, phising etc. Het wegnemen van deze angst vinden we een van de prioriteiten. De wereld wordt steeds meer digitaal en daar kunnen we niet (altijd) om heen. 

 

Weer enthousiast aan de slag

Jan Arts heeft de taak coördinator computerbegeleiding van Peter Ermers overgenomen. Hij wil met een aantal enthousiaste docenten weer aan de slag. Dat betekent weer een aanbod van computercursussen, “digitale hulp” aan huis én op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

 

Aanbod van computerles

Voor ouderen die geen of enige kennis hebben worden computercursussen gegeven. Individueel, gedurende 8 lesuren. Het uitleggen en aanleren van de basis beginselen staan centraal. We maken gebruik van de op Seniorweb aangeboden online cursussen. Er wordt vraaggericht gewerkt en gaan niet verder dan de klant wil of nodig heeft. De basiskennis wordt gegeven, zodat de cursisten kunnen zoeken op internet, kunnen e-mailen, een simpel document of brief kunnen schrijven, foto’s bewerken en opslaan, Skypen of Zoomen. 

 

“Digitale hulp” aan huis

Iedereen heeft wel eens hulp nodig bij een computer/tablet/telefoon of TV probleem. Of wil graag weten hoe een foto moet worden overgezet van een tablet naar de computer. Of hoe een apparaat het beste kan worden beveiligd. Voorbeelden zijn recent de Corona app. Ook veilig gebruik maken van (telefonisch) bankieren, DigiD, etc.

Daarbij komt de opmars van Netflix, NPO, Videoland, de digitale radio en de verschillende app toepassingen op de smartphones. Voor leken een probleem wat de ‘expert’ in een handomdraai oplost.

 

Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden voor de computercursus? Stuur dan een mail naar janarts123@gmail.com of bel naar Jan Arts 06-29160553.

 

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

Ouderen één op één begeleiden en “digitale hulp” aan huis bieden, vraagt tijd en ook andere competenties van vrijwilligers. Daarom willen we ons team versterken. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen, jong en oud die het leuk vinden ouderen te begeleiding in deze digitale wereld en hun digitale vaardigheden willen overbrengen. 

Heb jij basiskennis van computer, laptop, internet, smartphone, tablet en kun jij

op een rustige en begrijpelijke manier deze kennis overdragen, neem dan contact met ons op. Je bent van harte welkom. De vraag van ouderen én jouw inzetbaarheid bepalen op welke tijden en bij wie je ingezet wordt. 

“Je komt allerlei verschillende mensen tegen én jouw digitale kennis kan voor iemand echt een wereld van verschil maken”.

 

Een vrijwilliger deelt zijn ervaringen

Hieronder zo maar een greep uit de praktische vragen van de cursisten:

  • Hoe maak ik een adressenlijst?
  • Hoe werkt DigiD?
  • Een appje sturen… en beeldbellen met mijn kinderen hoe moet dat?
  • De krant is niet bezorgd. Hoe kan ik hem toch lezen, op mijn tablet?
  • Ik wil een foto maken met mijn telefoon en dan versturen, maar hoe moet dat?
  • Ik wil een fietstocht uitzetten op mijn computer. Hoe?  En hoe uitprinten?
  • Hoe zet ik foto’s over van mijn telefoon naar mijn computer?
  • Ik heb een nieuwe telefoon. Kun je me op weg helpen?

Als je deze vragen voor ze kunt oplossen, dan kunnen ze er direct mee aan de slag en zien ze meteen resultaat. Weet ik niet direct het antwoord, dan kom ik er een volgende keer op terug. 

 

Informatie en/of interesse om ouderen te helpen in deze digitale wereld? Stuur dan een mail naar janarts123@gmail.com of bel naar Jan Arts 06-29160553.


30-06-2022

Hulpdienst Boxmeer zoekt enthousiaste vrijwilligers.

Wilt u graag iets voor een ander doen en vindt u het leuk andere mensen te ontmoeten?

Dan is vrijwilliger bij de hulpdienst misschien iets dat bij u past!

 

Mensen, die geen mogelijkheden hebben in hun eigen netwerk, kunnen een beroep doen op deze hulpdienst.

De hulpdienst verleent praktische hulp, zoals vervoer en soms het verrichten van kleine klusjes. Het gaat voornamelijk om vervoer naar de huisarts, het ziekenhuis en voor of samen met de cliënt boodschappen doen. De cliënt betaalt de kilometervergoeding en de parkeerkosten direct aan de vrijwilliger. 

 

Bij kleine klusjes kunt u denken aan lichte werkzaamheden in- en rondom het huis. 

Heeft u vragen en wilt u graag vrijwilliger worden, neem dan contact op met een van de coördinatoren. Deze kunt u bereiken op werkdagen tussen 9.00-11.30 Tel:0485-792010

De hulpdienst Boxmeer is i.v.m. vakantie niet beschikbaar van 25 juli t/m 13 augustus.

 

Hulpdiensten in de andere kernen zijn tijdens de vakantieperiode wel inzetbaar:

Rijkevoort: 0485 - 792015 

Beugen: 06-13626448 / 06-20843548

Oeffelt: 0485-820212

Vierlingsbeek/Groeningen: 0478-792011

Vortum – Mullem: 0485 – 792011

Overloon/Maashees/Holthees/Sambeek: Deze kernen vallen onder de hulpdienst van Boxmeer en zijn in de genoemde periode niet inzetbaar.  Zie ook www.swogb.nl/diensten/hulpdienst/  

 

 

Vacature Coördinator Senioren Activiteiten 

 

Voor Boxmeer is de SWOGB opzoek naar een enthousiaste coördinator seniorenactiviteiten. Hebt u over dag wat tijd over, wilt U zich inzetten voor senioren in eigen dorp, kunt U verbinding leggen tussen senioren, de KBO, locatiebeheerder(s), docenten, deelnemersadministratie  en bestuursleden SWOGB en wilt U uitdragen welke activiteiten er zijn voor senioren in eigen dorp. Dan zoeken we U voor deze leuke en uitdagende functie.

Voor meer informatie kunt u bellen naar het secretariaat 0485-792020 of mailen naar Secretaris.swogb@gmail.com

  


Download
Seniorenpagina juni 2022
Seniorenpagina Boxmeer Definitief.pdf
Adobe Acrobat document 1.2 MB

30-05-2022

5 jaar Walking Footbal in Vierlingsbeek

SWOGB/Vierlingsbeek.

 

Walking footbal is een variant van voetbal en wordt gespeeld door senioren, zowel door mannen als vrouwen. Rennen en fysiek

contact zijn verboden. Het speelveld en de doelen zijn kleiner.

 

In Vierlingsbeek wordt al 5 jaar, in de zomer én winter, elke dinsdagmorgen van 09.30 tot 11.00 uur Walking Footbal gespeeld. Deze activiteit vindt plaats op het kunstgras van voetbalvereniging Volharding. De groep deelnemers bestaat uit 30 mannen en 5 dames. Veel leden zijn al 5 jaar actief en zeggen: “We willen het voor geen goud missen.”

 

1 e Lustrumfeest

Om een mooi tintje te geven aan het 5-jarig jubileum, gaf men op donderdag 12 mei 2022 een demonstratie. Het was een mix van dames en heren die afwisselend wandelvoetbal en wandelkorfbal speelden. Want ook wandelkorfbal wil men promoten. Wandelkorfbal is, net voor de coronaperiode opgericht, door een aantal dames die voorheen korfbal speelde bij de Vierlingsbeekse korfbalvereniging DES. Inmiddels zijn er nu 8 dames actief en kan men op een klein veld een partijtje van 4 tegen 4 spelen. Zowel het walking footbal als het wandelkorfbal wordt gespeeld door 55-plussers.

 

Demonstratie 12 mei

Nadat iedereen ingedeeld is, komen de spelers in wisselende wandelvoetballen wandelkorfteams in actie. Na een uitgebreide warming-up starten de wedstrijden. Wandelvoetbal speelt men deze middag 6 tegen 6 en wandelkorfbal 4 tegen 4. Men mag zo vaak als nodig wisselen. Het is een mooi beeld voor de “neutrale” toeschouwer waarbij talenten van mannen en vrouwen aan het licht komen.

 

Op deze demonstratiemiddag is winnen of verliezen, wel of niet scoren niet zo van belang. Men wil het publiek laten zien wat wandelvoetbal en wandelkorfbal inhoudt. Het zijn prachtige én plezierige bewegingsactiviteiten voor senioren, fanatiek maar faire.

 

Bewegen en ontmoeten

In beweging blijven en mensen ontmoeten doet een mens goed. Tijdens een wedstrijd word je uitgedaagd en daarna, tijdens het gezamenlijk koffie/thee moment, wordt het wel en wee van het dorp besproken.

 

In Vierlingsbeek zijn veel mensen actief. De mensen die de activiteiten opzetten en organiseren, verdienen een pluim. Want hun inzet maakt deze activiteiten tot een succes en nodigt mensen uit om mee te doen.

 

Ook in Beugen is walking footbal

Iedere dinsdagmorgen wordt ook bij Vios 38 walking footbal gespeeld. De groep bestaat uit 18 deelnemers. “We zijn een sociale en gezelligheid club en hebben aandacht voor en met elkaar”, laat een speler weten. Na samenkomst volgt een warm-up, dan een technische training en tot slot een onderling partijtje. De spelers hebben niet allemaal een voetbalverleden waardoor er een

niveauverschil is tussen spelers. Bij de samenstelling van de teams wordt hier rekening gehouden. Een scheidsrechter is niet nodig, men corrigeert elkaar. Ondanks de leeftijd is en blijft men tot de laatste minuut gedreven. Geweldig!

 

Walking footbal in de gemeente Land van Cuijk

Ook in andere kerkdorpen zoals Escharen, Oploo en Wanroij wordt walking footbal gespeeld. De voetbalverenigingen Constantia Wanroij en Excellent Oploo zijn recent tezamen gestart onder de naam “WFC ConExt.” 

 

Olympia Boxmeer bezocht Vierlingsbeek én Rijkevoort bezocht Beugen, om kennis op te doen en mogelijk in eigen dorp en/of vereniging walking footbal op te starten. De gemeente Land van Cuijk heeft haar intenties uitgesproken om meer seniorensporten op de agenda te zetten/krijgen zoals walking footbal. Maar de bal ligt o.a. bij de verenigingen samen met de KBO/KOV.

 

Welzijn Ouderen Boxmeer simuleert activiteiten voor senioren. Walking Footbal is mede door de SWOGB tot stand gekomen. Het is belangrijk dat activiteiten voor senioren toegankelijk zijn voor alle senioren. Dus ook voor die senioren die geen lid zijn van KBO/KOV of verenigingen zoals

voetbalverenigingen.


30-05-2022

Alle activiteiten bij de SWOGB zijn weer gestart

 

Gelukkig zijn in het voorjaar alle activiteiten bij de SWOGB weer opgestart. De periode daarvoor konden veel activiteiten niet doorgaan. Iedereen moest het doen met een zeer beperkt aanbod. Het was voor velen een lastige tijd om actief te blijven en mensen te ontmoeten.

 

We mogen weer..

Nu is er weer volop aanbod van activiteiten, zoals bewegen voor ouderen, yoga, dansen, jeu de boules, ontmoetingsactiviteiten etc.

 

Zie voor meer informatie: www.swogb.nl/activiteiten

 

Weer in actie komen…

We zien dat het niet voor alle ouderen vanzelfsprekend is om de draad weer op te pakken. Het aantal deelnemers is verminderd. De reden is niet altijd duidelijk. Misschien speelt angst nog een rol of hebben ouderen een duwtje nodig om weer de eerste stap te zetten.

 

We nodigen u uit…

Loop eens binnen bij een activiteit of doe een of twee lessen gratis mee. Komt u liever niet alleen? Neem dan een vriend(in) of buurvrouw-/man mee. Wij nodigen u van harte uit bij een van onze activiteiten. Dat houdt u fit en het is gezellig om weer andere mensen te ontmoeten.

 

SWOGB Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer

Ondersteunt alle 55-plussers, door diensten zoals huisbezoek en advies, een maatje voor de gezelligheid of samen iets te ondernemen, vervoer, maaltijdvoorziening en administratie.

Creëert voor alle 55-plussers in ieder kerkdorp met een docent bewegingsactiviteiten, zoals fitness, dans en yoga en brengt mensen bij elkaar die samen naar muziek luisteren of muziek maken.

Creëert en organiseert voor alle 55-plussers in ieder kerkdorp samen met KBO/KOV ontmoetingsactiviteiten, zoals kaarten, biljarten en creatieve bezigheden, fietsen en wandelen of jeu de boules en koersballen. Geeft cursussen aan alle 55-plussers op het gebied van verkeersveiligheid en individueel op het gebied van computers.

 

Dit alles realiseert SWOGB door de inzet van plm. 300 vrijwilligers en in goede samenwerking met KBO/KOV en Sociom.

 

Wilt u meer weten kijk dan op onze website: www.swogb.nl

Of stuur een mailtje naar: secretaris.swogb@gmail.com

Of bel naar: 0485-792020. 

Dorp


Boxmeer

 


Boxmeer


Boxmeer


Beugen


Holthees


Smakt - Maashees - Overloon


Oeffelt


Rijkevoort


Sambeek


Vierlingsbeek


Vortum - Mullem


naam


Mariëlla van Wijnen


Henk Smale


Hanny Robben


Tiny Janssen


Nico van Tilburg


Maria Hendriks

 

 


Lenie van Luijk


Jan Brienen


Gerda Bongarts


Mieke Hermers


Gerdien Denen

 


email


mariellavanwijnen@gmail.com

 


henk.smale@hotmail.com


info@roborgamizing.nl


tinycor68@gmail.com


naftilburg@gmail.com


mariahendriks1948@gmail.com

 

 


lenievanluyk@hotmail.com


jan.brienen1941@gmail.com


gerdabongarts.bongarts6@gmail.com


hermers.mieke@gmail.com


fam.denen@gmail.com

 


telefoon


06-17003585

 


0485-576659


06-22148950


0485-362111


06-15038604


0478-641963

 

 


0485-361891


0485-371292


06-46226977


06-14347016


06-24353703

 
Download
Seniorenpagina Mei 2022
Seniorenpagina Boxmeer definitieve vers
Adobe Acrobat document 1.5 MB

28-04-2022

UIT OP ZONDAG

 

Zondagmiddag, alleen thuis. Het is een grijze dag. Wat te doen? Je verwacht geen bezoek en hebt op dat moment geen bezoekmogelijkheden. Dan is het fijn dat er met zekere regelmaat “Uit op Zondag” is. Je ontmoet er leeftijdsgenoten en kunt genieten van bijvoorbeeld muziek, zang of een lezing.

 

Wat is Uit op Zondag ? 

Uit op Zondag is een laagdrempelig georganiseerde activiteit onder de vlag van SWOGB  In Boxmeer in samenwerking met St. Anna en Pantein/De Weijerstaete. In Overloon in samenwerking met de plaatselijke KBO in de multifunctionele accommodatie, “De Pit”. 

 

Het programma  kan variëren van muziekoptredens, gezellig met elkaar een drankje doen, een optreden van een entertainer of een presentatie over geschiedenis van de omgeving.  Altijd ongedwongen. 

 

Organisatie “Uit op Zondag”

De organisatie van “Uit op Zondag” valt of staat met de inzet en mogelijkheden van vrijwilligers. 

 

Allereerst bij het invullen van het programma, daarnaast het zoeken en benaderen van locaties en enthousiaste gastheren/gastvrouwen.  Dit alles binnen financiële mogelijkheden van SWOGB en de deelnemers. 

 

Uit op Zondag blijkt, gezien de opkomst in Boxmeer en Overloon, te voorzien in een behoefte. 

 

Welzijn Ouderen Boxmeer faciliteert graag initiatieven in dit kader en werkt hiervoor samen met lokale ouder verenigingen.

 

Vervoersproblemen zijn wellicht op te lossen met mensen uit het eigen netwerk, de regiotaxi en in goed overleg eventueel met de hulpdienst. 

 

Voor het programma van “Uit op Zondag”: zie www.swogb.nl/activiteitenagenda

 

Uitbreiden “Uit op Zondag”

SWOGB wil deelnemers aan “Uit op Zondag” de mogelijkheid geven om gebruik te maken van meerdere locaties in verschillende dorpen.  Om  het concept “Uit op Zondag “ in meerdere dorpen van Welzijn Ouderen Boxmeer uit te rollen  zijn “kartrekkers” en gastheren/gastvrouwen nodig. 

 

Wil jij die kartrekker in jou dorp zijn of heb je interesse in de taak van gastheer/gastvrouw, stuur dan een mail naar secretaris.swogb@gmail.com

 

Volop waardering voor Christine Hendriks

Na de coronaperiode eindelijk weer eens de activiteit “Uit op Zondag” in Overloon. Op het programma staat ‘Liedjes en versjes over de liefde’ uitgevoerd door zanggroep Palet uit Overloon. Meer dan 100 mensen zijn gekomen. Gastvrouw is de voorzitter van de KBO Overloon mevr. Jacqueline Cremers. 

Deze “Uit op zondag” staat ook in het teken van het afscheid van mevr. Christine Hendriks als coördinator “Uit op Zondag” in Overloon. Het was Christine die de eerste bijeenkomsten in Overloon organiseerde. In samenwerking met “Uit op Zondag” in de Symfonie Boxmeer en zorgwooncentrum St. Anna Boxmeer zijn diverse programma’s in elkaar gezet en artiesten gearrangeerd. Ook de extra hulp tijdens deze bijeenkomsten, denk aan het schenken van koffie en thee, werd in Overloon door Christine verzorgd.  

 

Dhr. Jan Jacobs, bestuurslid SWOGB, bedankt Christine voor de jarenlange inzet voor “Uit op Zondag” in Overloon en overhandigt haar een mooie bos bloemen. Het mooiste cadeau is de meer dan 100 aanwezigen deze middag. Een blijk van waardering voor Christine én zij laten ook zien dat “Uit op Zondag” een plaats heeft in de gemeenschap van Overloon.

Christine gaat door als gastvrouw. Overloon is op zoek naar een coördinator, die de taken van Christine overneemt.


28-04-2022

Zitdansen, doet u mee?

 

BOXMEER | Na een lange periode van corona zijn alle activiteiten bij de SWOGB weer opgestart. Op dit moment is het aantal deelnemers aan de activiteiten, cursus en diensten lager dan voor de coronaperiode. Er zijn deelnemers die niet meer kunnen aansluiten door persoonlijke omstandigheden, of men durft nu nog niet of men heeft in de coronaperiode andere keuzes gemaakt. Met het opstarten van alle activiteiten, gaat de SWOGB ook weer starten om activiteiten onder de aandacht van senioren te brengen. Vandaag starten we met zitdansen.  

 

Het zitdansen van docente Annie van Diessen heeft helaas veel deelnemers nog niet terug gezien. Momenteel bestaat haar zitdansgroep maar uit 5 leden. Tijd voor ledenwerving dus!

 

“Zitdansen of eigenlijk moet ik gewoon zeggen dansen vanuit de stoel” laat Annie weten. “Klinkt net wat leuker, enthousiaster en zo mogelijk uitdagender.” Want dat laatste is zeer zeker nodig om nieuwe mensen uit te nodigen om aan te schuiven bij deze activiteit. 

 

Voor elke maandagochtend van 10.30 tot 11.15 uur in het balletzaaltje van de Weijerschool in Boxmeer wil ik nieuwe mensen uitnodigen om te komen kijken, te luisteren en te genieten van het dansen vanuit je stoel. Aan muziek, ritme en enthousiasme geen gebrek én je kunt zo aansluiten. “Probeer het gewoon een keer, heb geen drempelvrees en kom gezellig meedoen. De eerste 2 lessen zijn bovendien gratis,” aldus Annie.

 

Bewegen met de benen

Bij het dansen vanuit je stoel worden allerlei dansbewegingen gemaakt met de benen, de voeten, je armen en handen, Er worden ook attributen gebruikt. Alles gaat op muziek. Op ritme bewegen stimuleert de bewegingsoefeningen met enthousiasme uit te voeren. Samen met leeftijdgenoten bewegen geeft je energie en plezier.

 

De SWOGB vindt het belangrijk deze activiteit te behouden. Voor senioren die slecht ter been zijn, biedt het de mogelijkheid toch in beweging te blijven en anderen te ontmoeten. De SWOGB wil graag een breed scala aan bewegingsvormen blijven aanbieden en daar hoort zitdansen vanuit de stoel bij.

 

Kijk ook op de website: www.swogb.nl


Fietsinfodag in Boxmeer

 

Boxmeer: donderdag 19 mei 2022

 

Ook dit jaar wordt onder de landelijke titel “Doortrappen” weer een fietsinformatiedag georganiseerd in Boxmeer. Het wordt een gezellige dag met lunch en aansluitend een fietstocht.

 

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en wordt uitgevoerd door Twijnstra Gudde, bureau Ideate en met medewerking van partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG, Fietsersbond en vele anderen. 

 

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij.

 

Op donderdag 19 mei worden 55-plussers om 09.45 verwelkomt in ’t Vertrek, Stationsweg 12 te Boxmeer. Deelname kan zowel met een gewone als een elektrische fiets. De invulling van deze dag is gericht op: veilig blijven fietsen, er samen op uit trekken en informatie over de laatste ontwikkelingen van de E-bike.

 

Aanmelden is noodzakelijk. Op de website www.e-biketraining.nl kan men een aanmeldformulier downloaden, invullen en verzenden. Voor vragen kunt U terecht bij Henk Roeffen per e-mail: henkroeffen@gmail.com

 

De kosten van deze dag bedragen € 5. —per deelnemer. Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd.

 

De organisatie van deze dag is in handen van de SWOGB, Gemeente Land van Cuijk, KBO en SOAB.

 

Gratis je verkeerskennis autorijden opfrissen?

 

Sambeek: Voor de cursus van dinsdag 17 en 24 mei te Sambeek zijn nog elke plaatsen vrij. Tijdstip 13.30 -15.30 uur.

 

Ben je boven de 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de voormalige gemeente Boxmeer en is dit iets voor jou?

 

Meld je dan uiterlijk een week voor aanvang van de cursus aan via de volgende link https://vvn.nl/opfriscursuslandvancuijk.nl of bel tijdens kantooruren met 088-528850. Deelname is gratis maar vol =vol. 

 

Je ontvangt een week voor de cursus een bevestiging met de locatiegegevens.


Download
Seniorenpagina april 2022
Seniorenpagina Boxmeer (16).pdf
Adobe Acrobat document 1'016.6 KB