Sociom │ Zin


Ouderen en Levensvragen: praten over de zin van het leven

 

Wat betekent ouder worden voor mij? En hoe blijf ik zinvol bezig?

 

Sociom │Zin organiseert activiteiten en zoekt een maatje voor mensen die behoeft hebben aan een zinvol gesprek. Dit kan in de vorm van een film, het schrijven van een levensverhaal, een gepreksgroep of een lezing.

 

Wil je meepraten over de zin van het leven? Of heb je andere vragen voor Sociom|Zin? Bel dan met 0485 700 500 of mail naar info@sociom.nl.


Gespreksgroep Boxmeer

 

Maandelijks bijeenkomen om, samen met een vaste groep mensen, je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen? Dat kan bij de ‘Gespreksgroep Boxmeer’, een nieuw initiatief van Sociom|Zin. Onder leiding van een deskundige vrijwilliger staat iedere maand een ander thema centraal, zoals een actualiteit, een thema zoals , ‘waardig leven is een kunst’ of een onderwerp als ‘positieve gezondheid’. De begeleider geeft achtergrondinformatie in de vorm van een krantenartikel of gaat met discussievragen aan de slag. Op welke manier dan ook, doel is samen in gesprek te gaan over zaken die je raken, die je interesseren, die er toe doen in je dagelijkse leven.

 

Sociom|Zin

Sociom|Zin is onderdeel van Sociom en timmert al weer geruime tijd aan de weg met een uitgebreid aanbod voor inwoners uit het Land van Cuijk. Er zijn bijvoorbeeld filmmiddagen, activiteiten bij op Uit op Zondag, lezingen en leesgroepen. Het oprichten van Gespreksgroep Boxmeer past goed in deze rij van activiteiten.

 

Hoe werkt het

De groep bestaat uit zes tot negen personen en komt maandelijks op dinsdagen bijeen van 10.30 tot 12.30 uur met halverwege de ochtend een korte pauze. Deelname is gratis. Voor koffie/thee betaal je een kleine bijdrage. Je kunt je aanmelden bij Sarah Schendeler, coördinator Sociom|Zin via sarahschendeler@sociom.nl of via tel.nr. 0485-700500. Op www.sociom.nl vind je ook informatie.

 

Waar

In het Parochiehuis aan de Sasse van IJsselstraat 8, 5831 HD Boxmeer.