25 JAAR (tekst lied)

 

Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer

 

De aanleiding voor dit feest laat zich raden

Waar blijft de tijd alweer 25 jaar voorbij

Hier bij Riche klinkt mijn serenade

Alle vrijwilligers zijn van de partij

 

Wij zijn er voor u, dat is ons streven

Driehonderd vrijwilligers 'n steuntje in de rug

Onze stichting en het welzijn van ouderen

Geven, maar krijgen er veel voor terug

 

Hier heur ik thuis, hier heur ik thuis

En woar ik òk hinne gao, hier heur ik thuis

 

Ondersteunen via advies en dienstverlening

Doen aan activiteiten brengen mensen bijeen

Sociale contacten van groot belang

Zelfstandig blijven houd ouderen op de been

 

Jubileum voor alle kernen uit onze gemeente

Te veel om op te noemen, U bent overal actief

De maaltijdvoorziening, het sporten en bewegen

Ja iemand met inzet heeft het leven lief

 

In de wegwijzer staat alles beschreven

Over onze Stichting Welzijn Ouderen Boxmeer

Huisbezoek de muzieksalon, uit op zondag

Deze mijlpaal geeft ons alleen maar meer

 

Onze gehele gemeente actief betrokken

Komend uit Beugen Rijkevoort en Maashees

Overloon Sambeek en Vortum Mullem

Boxmeer Vierlingsbeek Oeffelt en Holthees

 

Hier heur ik thuis, hier heur ik thuis

En woar ik òk hinne gao, hier heur ik thuis

 

We peilen welzijn, inventariseren de behoefte

Wij beiden een heel breed dienstenpakket

Blijven denken aan eigen regie voor de client

Vijfentwintig jaren lang zo is het maar net

 

Beste vrijwilligers blijf genieten van het leven

Ga vooral door, ja klap er tegenaan

Dan zal iedereen om u heen blijven zeggen

Waar halen die mensen de kracht toch vandaan

 

Hier heur ik thuis, hier heur ik thuis

En woar ik òk hinne gao, hier heur ik thuis


Jan Oostlander voorzitter van 1994-2006

 

Jan Oostlander “de grondlegger van SWOGB” is inmiddels 83 jaar oud en vertelt vol trots hoe de SWOGB is ontstaan.

 

Jan had als wethouder in de gemeente Boxmeer het ouderenbeleid in zijn portefeuille én heeft samen met ambtenaren de notitie ouderenbeleid opgesteld. Toen Jan in 1994 als wethouder stopte, werd hij door het nieuwe gemeentebestuur gevraagd het ouderenbeleid vorm te gaan geven, onder de vlag van de Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer.

 

Download
Jan Oostlander voorzitter van 1994.doc
Microsoft Word document 29.5 KB

Interview dhr. Piet Beltman

 

Piet Beltman, nu wonende in Uden, was de 2e voorzitter van de SWOGB. In2005 werd hij gepolst door dhr. Piet Blauw uit Oeffelt voor de opvolging van Jan Oostlander.

 

“Na bedenktijd was mijn antwoord ja” vertelt Piet. “Het is een functie op samenwerking gerichte dynamiek en dat stond me enorm aan. Vanuit mijndiverse functies en affiniteit uit het verleden wist ik dat het landschap bij de overheid en m.n. de gemeente sterk aan het veranderen was. Daarnaast heb ikeen opvoeding genoten waardoor gemeenschapszin een belangrijke pijler is. Dus een functie die bij me past en zeer uitdagend. Zoeken naar aanpassingenen oplossingen. Dat trok me”.

 

Download
Interview dhr Piet Beltman.doc
Microsoft Word document 30.0 KB

Interview dhr. Frans Brienen

 

Frans Brienen heeft de periode rond zijn aanstelling als voorzitter nog helder op het netvlies staan. Het was april 2012 dat hij door zijn broer Jan Brienen gevraagd werd. Jan Brienen was toen penningmeester van de SWOGB. “Maar ik kende de SWOGB en haar rol in de maatschappij absoluut niet,” laat Frans weten en vervolgt, “ik heb in het najaar de beslissing genomen om het toch te doen en in de maanden november en december 2012 heb ik met de voorzitter, Piet Beltman, simultaan gewerkt. In januari 2013 heb ik de voorzittershamer ter hand genomen. Voor mij een uitdaging in een sterk veranderende omgeving voor senioren, die ik graag aanging. Zijn statement: ‘Me erin verdiepen en er dan 100% voorgaan’.

 

Download
Interview dhr Frans Brienen.doc
Microsoft Word document 30.0 KB

SWOGB 25 jaar

 

Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer

 

BOXMEER: Op 21 september 2019 viert de SWOGB haar 25 jaar bestaan. In deze periode zijn er 3 voorzitters actief of actief geweest. Jan Oostlander 1994 – 2006, Piet Beltman 2006 – 2012 en Frans Brienen 2013 – heden.

 

Jan Oostlander is “de grondlegger van SWOGB”. Toen Jan stopte in 1994 als wethouder werd hij door het gemeentebestuur gevraagd om het ouderenbeleid vorm te gaan geven, onder de vlag van de Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer.

 

Jan stelde het bestuur samen en zorgde tevens voor een ouderenwerker in dienst van de gemeente. Ook KBO’s van alle kerkdorpen werden gevraagd een bestuurslid voor te dragen.

 

Download
Publicatie Boxmeers Weekblad
Stukje BW klaar versie 2.1.docx
Microsoft Word document 23.1 KB

Sfeer impressie jubileum SWOGB 25 jaar


Download
25 jaar SWOGB
25 jaar SWOGB BW (2).3.docx
Microsoft Word document 22.9 KB